Egitim-Bir-Sen Üyeleriyle Ilgili Iki Davayi Daha Kazandi

Egitim-Bir-Sen Adana Subesi sendika üyelerinin haklarini korumak adina açtigi 2 davayi daha kazandi. Konuyla ilgili bir açiklama yapan Sube Baskani Mehmet Sezer; "Adalet, Türkiye’de emsal olacak iki karara imza atti. Haklarini koruma noktasinda her an üyelerimizin yanindayiz" dedi.

Egitim-Bir-Sen Üyeleriyle Ilgili Iki Davayi Daha Kazandi
Memur-Sen Konfederasyonu’na bagli Egitim-Bir-Sen Adana Subesi’nin üyelerine yönelik ücretsiz olarak sundugu hukuk destegi sayesinde iki kamu görevlisi daha haklarina kavustu.

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Adana Sube Baskani Mehmet Sezer konuyla ilgili açiklama yapti.

Ilk davanin Türkiye’deki benzer tüm davalara emsal teskil edeceginin altini çizen Baskan Sezer, "Müvekkilimiz OHAL döneminde KHK ile ihraç edilmis daha sonra suçsuzlugu ispatlanarak kamu görevine iade edilmisti. Bu süre zarfinda mahrum kaldigi maas, egitim dönemine hazirlik gibi haklarini aldi ancak ek ders hakkindan mahrum birakildi. Biz de konuyu mahkemeye tasidik. Yerel mahkeme müvekkilimiz aleyhine karar verince konuyu üst mahkeme olan Istinaf Mahkemesi’ne tasidik. Burada verilen kararda müvekkilimizin haksiz bir sekilde görevinden uzaklastirildigi için çalisamadigi, çalismis olsa ek derslerini alabilecegi vurgulanarak görev yapamadigi süre boyunca ek ders ücretleri hesaplanarak tarafina ödenmesine karar verildi" dedi.

Bir diger davada da önceki yillarda Selçuk Üniversitesi Mesleki Egitim Fakültesi Çocuk Gelisimi ve Ev Yönetimi mezunlarinin saglik bilimleri lisansiyeri sayilarak bölüm mezunlarina ek bir derece verildigini ifade eden Baskan Mehmet Sezer, "YÖK bu karari daha sonra kaldirdi. Karar sonrasinda Selçuk Üniversitesi Mesleki Egitim Fakültesi Çocuk Gelisimi ve Ev Yönetimi mezunu olan müvekkilimizin ek derece ilerlemesi Seyhan Kaymakamligi tarafindan iptal edildi. Biz de bunun üzerine mahkemeye basvurduk. Mahkeme müvekkilimizin iptal kararindan önce adi geçen okuldan mezun oldugunu ve memuriyete basladigini ayrica kamu görevi yapanlarin kazanilmis haklarinin geriye dönük alinamayacagini belirterek hakli oldugumuzu onayladi. Müvekkilimiz bu kararla birlikte bu süreçte mahrum kaldigi parasal ve özlük haklarini alacak. Hayirli olsun" dedi.

Hukuk ve Mevzuat Komisyonu’nun sendika üyelerinin yasal haklariyla ilgili yeni çikan hükümleri takip edip kazanilmis haklarini korumak ve hukuksuz bir sekilde ellerinden alinan haklari yeniden kazanmak için düzenli olarak toplantilar yaptigini da ifade eden Baskan Sezer, "2021 yili içerisinde açtigimiz 50’den fazla davayi kazandik. Üyelerimizin haklarini koruma hususunda kararliyiz. Bu noktada basta komisyon üyelerimiz olmak üzere avukatlarimiza ve bizlere güvenen üyelerimize tesekkür ediyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA