Türkiye'de Kar Kalinligi En Yüksek Çikan Ovacik Kayak Merkezi, Kayakseverleri Agirliyor

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan ölçümlerde 215 santimlik kar kalinligiyla Türkiye’deki kayak merkezleri içerisinde en yüksek kar kalinligina sahip çikan Ovacik Kayak Merkezi, Tunceli ve bölge illerden gelen kayakseverleri agirliyor.

Türkiye'de Kar Kalinligi En Yüksek Çikan Ovacik Kayak Merkezi, Kayakseverleri Agirliyor
Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan 2015 yilinda 5 milyon liralik yatirimla hizmete sokulan Ovacik Kayak Merkezi dogal ortami ve kar kalitesiyle her yil çok sayida yerli ve yabanci turisti agirliyor. Bin 200 metre uzunlugunda kayak pisti, telesijeyi ve 70 yatak kapasiteli oteli de bulunan merkez, özellikle hafta sonlari yogun ilgi görüyor. Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan ölçümlerde 215 santimlik kar kalinligiyla Türkiye’deki kayak merkezleri içerisinde en yüksek kar kalinligina sahip çikan Ovacik Kayak Merkezi, Tunceli ve bölge illerden gelen kayakseverleri agirliyor.

7 yildan bu yana merkezde kayak egitmenligi yapan Ferdi Genç, Ovacik Kayak Merkezi’ne ciddi ragbet oldugu belirterek, “Biz burada bin 200 metrelik bir piste sahibiz. Kayak merkezi denince akla gelen ilk sey kar seviyesi ve kar kalitesidir. Ben, hemen hemen Türkiye’nin bütün kayak merkezlerini gezdim. Her tarafa gittim. En son yapilan ölçümlerde Türkiye’nin en çok kar kütlesine sahip merkezi oldu. 2 metre 15 cm olarak. Dolayisiyla biz de bunu her yil oldugu gibi bu sene de avantaja çevirip gerek sporcularimiz gerek disaridan gelen misafirlerimize her konuda yardimci olup bunun tadini çikarmaya çalisiyoruz” dedi.

Merkezde 60-70 kayak sporcusu oldugunu söyleyen Genç, “En son geçen hafta Erzincan’da Türkiye çapinda Kayak Alp Disiplini Müsabakalarinda sporcumuz Tunceli’yi en iyi sekilde temsil edip birinci olup, altin madalya kazandi. Bu da bizi çok gururlandirdi. Bundan sonraki süreçlerde daha iyi sporcularimiz çikacagindan eminim. Bu baglamda sayin valimize, sayin kaymakamimiza, kurum amirlerimize desteklerinden ötürü çok tesekkür ediyoruz. Disaridan gelen herkesi buraya gönül rahatligiyla kis sporlarini yapmaya davet ediyoruz” diye konustu.

Vatandaslardan Safak Dogan, “Tunceli Dagcilik Kulübüyle beraber geldik. Güzel bir ortam. Herkesi buraya bekleriz” seklinde konustu.

Meral Tan ise kulüp olarak merkeze geldiklerini belirterek, “Ovacik’i görmeye geldik. Çok güzel bir ortam var” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA