Vali Sonel Açiklamasi 'Her Daim Engelli Olan Ailelerimizin Yaninda Olacagiz'

Ordu Valisi Tuncay Sonel, “Hatirlanmak Bir Gün Degil Her Gün Projesi" kapsaminda engeli bulunan ailelere ziyaretlerini sürdürüyor.

Vali Sonel Açiklamasi 'Her Daim Engelli Olan Ailelerimizin Yaninda Olacagiz'
Engeli olan bireylerin her zaman yaninda olmak, onlara moral desteginde bulunmak ve ihtiyaçlarini yerinde görüp, gidermek amaciyla yürütmekte oldugu ‘Hatirlanmak Bir Gün Degil Her Gün Projesi kapsaminda Vali Tuncay Sonel, engeli olan ailelere yaptigi ziyaretlerine devam ediyor. Vali Sonel, Altinordu ilçesinin Bucak ve Sahincili Mahallelerinde yasayan ve engeli olan 3 aileyi evinde ziyaret ederek, onlara moral verdi.

Ilk ziyaretini Bucak Mahallesi’nde ikamet eden, kalp ve kas hastaligina bagli olarak yataga bagimli yasayan Ferdi Erdogan ve geçirdigi is kazasi sonucu yataga bagimli halde yasamak durumunda olan babasi Erol Erdogan’a gerçeklestiren Vali Tuncay Sonel, aile bireylerinin saglik durumu hakkinda anne Güldane Erdogan’dan bilgi aldi.

Oglu Ferdi’nin aileden genetik bir hastalik nedeniyle yürüyemedigini ve kalp rahatsizligi oldugunu belirten Güldane Erdogan, “Oglum Ferdi tek basina kendi ihtiyaçlarini karsilayamiyor. Elini kaldirip gözlügünü bile takamiyor. Ben sürekli onun yanindayim. Allah bana saglik verdigi sürece de ona bakacagim. Elimden geldigince ona yogunlasiyorum ve isteklerini yerine getirmeye çalisiyorum. Kendisi çok zeki, temiz ve titiz bir çocuk. Oglum bu durumda iken, insaatlarda çalisan esim de bundan 1,5 yil kadar önce is kazasi geçirdi. Yataga bagimli hale geldi. Çok zor günler geçirdik. Oglum Ferdi’nin fizik tedavi görmesi gerekiyor. Ancak, onu fizik tedaviye götürüp getirmekte zorluk çekiyorum Bazi özel kalp ilaçlarini da almakta zorlaniyoruz” diye konustu.



"Sizlerin ne ihtiyaci varsa karsilayacagim"

Evinde iki engeli olan bireye bakan anne Güldane Erdogan’a moral veren Vali Tuncay Sonel, “Siz, büyük bir fedakarlik örnegi gösterip, hem oglunuza hem de esinize bakiyorsunuz. Eli öpülesi bir annesiniz. Sizlerin ne ihtiyaci varsa biz hepsini karsilayacagiz. Sizleri yormadan bizim görevlilerimiz gelecek oglunuzu evden alacak ve fizik tedavisini yaptirarak tekrar evine birakacak. Bunu saglayacagiz. Ferdi’nin kalp ilaçlarini da bizzat ben karsilayacagim. Evde hasta bakmak kolay bir sey degil. Siz sadece onlarin bakimiyla ilgilenin. Allah razi olsun sizden. Size her türlü destegi verecegiz” seklinde konustu.

Vali Tuncay Sonel’e tesekkür eden Güldana Erdogan, “Sizin Ordu için neler yaptiginizi, çok iyi çalistiginizi görüyoruz, duyuyoruz. Sizleri takip ediyoruz. Bugün de hanemize gelerek, bizleri mutlu ettiniz, yüregimize su serptiniz. Ziyaretinizden dolayi çok mutlu olduk, çok memnun olduk. Allah razi olsun sizlerden. Rabbim ayaginiza tas degdirmesin” diyerek, duygularini dile getirdi.

"Ne ihtiyaciniz varsa ögrenmeye geldik"

Ikinci aile ziyaretini ayni mahallede yasan ve diyaliz hastasi olan 72 yasindaki Arzu Topkara’ya gerçeklestiren Vali Tuncay Sonel, Arzu teyzenin bakimini yapan gelini Nuriye Topkara’dan saglik durumu hakkinda bilgi aldi. Arzu Topkara’nin diyaliz tedavisi sürecinde kendisine yardimci olacagini belirten Vali Tuncay Sonel, “Sizleri ziyaret edip, halinizi, hatirinizi sormaya geldik. Varsa bir ihtiyaciniz ve isteginiz onu ögrenmeye geldik. Arzu teyzemizin diyaliz hastasi oldugunu ögrendik. Tedavi sürecinde bize düsen ne varsa onu seve seve yapmaya haziriz. Sizlerin hayatini kolaylastirmak, yüzünüzdeki tebessümün sebebi olmak yegane arzumuzdur” dedi.

Ziyareti sebebiyle Vali Sonel’e tesekkür eden Arzu Topkara ve gelini Nuriye Topkara, “Sayin Valim, ziyaretiniz bizleri gerçekten çok mutlu etti. Allah ne muradiniz varsa versin. Rabbim sizi basimizdan eksik etmesin” diyerek dua ve niyazda bulundular.

Üçüncü aile ziyaretini Sahincili Mahallesi’nde ikamet eden Arslan ailesin yapan Vali Tuncay Sonel, ailede ortopedik engeli olan 75 yasindaki Fatma Arslan’a geçmis olsun dileginde bulundu. Fatma teyzenin saglik durumu hakkinda esi Ali Arslan ve bakimini üstlenen gelini Nurcan, oglu Adem Arslan’dan bilgi alan ve bir süre aile bireyleriyle sohbette bulunan Vali Sonel, Fatma teyzenin sagligi için ne gerekiyorsa yapilacagini söyledi.



Ziyaret dolayisiyla çok mutlu olduklarini dile getiren Fatma Arslan ile esi Ali Arslan, “Daha önce esimin tedavisi için halk günü toplantisina katilip Sayin Valimizden yardim talebinde bulunmustum. Sag olsun Sayin Valimiz esimin muayenesinin ve tedavisinin yapilmasini sagladi. Bugün de hanemizde bizleri ziyaret ederek, bizlerin gönlünü aldi etti. Allah kendisinden razi olsun. Çok çok mutlu olduk” diye konustu.



"35 bin 58 vatandasimiz tespit edilerek, evlerinde ziyaret ediliyor"

Hane ziyaretlerinin sonunda bir açiklama yapan Vali Tuncay Sonel, “Hatirlanmak Bir Gün Degil Her Gün Projesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügümüzün koordinesinde, 19 ilçede ekiplerimiz, çalisma arkadaslarimiz ile 35 bin 58 engeli olan vatandaslarimiz tespit edilerek, evlerinde düzenli olarak ziyaret edilmektedir. Yilin belirli gün ve haftalarinda degil, her gün bu ziyaretler yapilmaktadir. Aile ve Sosyal Hizmetlerdeki arkadaslarimiz, Kaymakam arkadaslarimiz, Belediye baskani arkadaslarimiz, Muhtarlarimiz, Imamlarimiz, Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi çalisanlarimiz engeli olan ailelerimizi evlerinde düzenli olarak ziyaret etmektedir” dedi.

Kaynak: İHA