STSO Baskan Kuzu Açiklamasi 'Müteahhitler Fiyat Farki Kararinin 2021 Yilini Tamamen Kapsamasini Istiyor'

Siirt Ticaret ve Sanayi Odasi (STSO) Baskani Güven Kuzu, müteahhitlerin fiyat farki kararinin 2021 yilini tamamen kapsamasini istediklerini söyledi.

STSO Baskan Kuzu Açiklamasi 'Müteahhitler Fiyat Farki Kararinin 2021 Yilini Tamamen Kapsamasini Istiyor'
Insaat maliyetlerinde fahis fiyat artisi sorunu, kamuya is yapan firmalarin tasfiye konusunda sikinti yasamasinin ardindan fiyat farki uygulamasina yönelik çikartilan torba yasanin beklenen talepleri karsilamadigina deginen STSO Yönetim Kurulu Baskani Güven Kuzu; “Pandemi sürecinin baslangicindan itibaren insaat maliyetlerindeki artis, isletmelerimizi sikintiya düsürmektedir. Buna yönelik kamu yatirimlari basta olmak üzere müteahhit firmalarimizin taleplerini Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi basta olmak üzere ilgili bakanliklara ilettik. Yüzde yüzü asan insaat maliyetleri için kamu yatirimlarindaki fiyat farki olusturulmasina yönelik 2021 yilini tamamen kapsamasi önerimize karsin, kamu ile is yapan müteahhitlere ödenecek ilave fiyat farki dönemi 01 Temmuz 2021- 31 Aralik 2021 olarak belirlenmistir. Kanun ile belirlenen tarih araligi talepleri karsilamamaktadir. Öte yandan, devam edemeyecekler için sartsiz tasfiye karari verilmesi ve tasfiye hakkinin hiç baslanmamis veya yüzde 50’den az ilerlemis isler için taninmasi önem arz etmektedir” dedi.

Baskan Kuzu, “Insaat sektörünün ülkemizde bes yüze yakin alt sektörün ana lokomotifi oldugunun da göz önünde bulundurulmasi, aksi takdirde olusacak sektörel sikintinin salt müteahhitlik içinde kalmayacagi dikkate alinarak hareket edilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda kanunun revize edilerek, ülkemizin lokomotifi olan müteahhitlik sektöründe magduriyetlerin giderilmesi adina Siirt Ticaret ve Sanayi Odasi üyeleri basta olmak üzere ilgili isletmelerin taleplerinin dikkate alinmasini bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA