Sokaga Birakilip Aç Kalan Pitbullar, 1 Günlük Keçi Yavrusunu Alip Kaçti

Antalya’nin Manavgat ilçesinde çobanlik yapan kadin, sokaga birakilan pitbull cinsi yasakli köpeklerin 1 günlük oglagi kaçirdigi ihbari üzerine basibos 3 pitbull yakalanarak hayvan barinagina götürüldü.

Sokaga Birakilip Aç Kalan Pitbullar, 1 Günlük Keçi Yavrusunu Alip Kaçti
Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully gibi türlerden olusan yasakli köpek irklarinin kayit altina alinmasi için verilen süre 14 Ocak’ta doldu. Kisirlastirma, çip taktirarak kayit altina aldirma masraflarindan kaçinan çok sayida köpek sahibi, islem yapilmadan sokaga terk edilen köpekler için 40 bin 860 lira idari para cezasi uygulanacak olmasina ragmen köpeklerini sokaga birakti. Manavgat’in degisik noktalarindan gelen ihbarlari degerlendiren Manavgat Belediyesi Sokak Hayvanlari geçici barindirma merkezi görevlileri, ihbar gelen yerlerdeki basibos yasakli irklari yakalayarak barinaga getiriyor. Barinakta su ana kadar 170’in üzerinde yasakli irk bulundugu bildirildi.



“Buzagidan sonra simdi de oglak”

Geçen hafta Sarilar Mahallesinde sokak köpeklerinin buzagiyi telef etmesinin ardindan dünde kum mevkiinde 1 günlük oglak yavrusu iddiaya göre pitbull kurbani oldu. Kum mevkiinde tersaneler ve barinagin bulundugu bölgede kiziyla birlikte koyun otlatan Isa Sen, basi bos pitbullarin sürüsüne saldirdigi ve oglagini kaçirip yediklerini belirterek jandarmaya sikayette bulundu. Manavgat Belediyesi Barinak görevlileriyle birlikte koyun ve keçilerin otlatildigi bölgeye gelen Manavgat Ilçe Jandarma Komutanligi Merkez Karakoluna bagli ekipler, tersane içerisinde ve çevresinde basibos gezen 3 adet pitbullu yakaladi. Yakalanan pitbullar barinak görevlileri tarafindan kisirlastirilmak ve diger islemleri için barinaga götürüldü. Yapilan ihbara ragmen gerekli idari para cezasini uygulamakla yükümlü Tarim Ilçe Müdürlügü görevlilerinin olay yerine gelmemesi dikkatlerden kaçmadi.

“1 günlük oglagimi götürdüler”

Tersaneler çevresinde çok sayida pitbulun basibos gezdigini belirten Fatmana Sen, “Pitbullar sik sik agilimiza kadar girerek hayvanlarimiza saldiriyor. Daha önce koyun ve keçilerimize saldirip yaraladi. Dün aksam bir keçimiz dogum yapti. Uzun bir aradan sonra oglagimiz oldu. Sabah erkenden 2-3 tane pitbullun oglagi kapip gittigini gördüm. Elimden bir sey gelmedi” dedi.



“Köpeklerimizi sokaga birakmayalim”

Manavgat Belediyesi Sokak Hayvanlari Geçici Barindirma ve Bakim Merkezi Veteriner Hekimlerinden Zafer Erkan, sürüye saldiran 3 tane basibos pitbullun barinakta gerekli islemlerinin yapilarak kontrol altina alinacagini belirterek “Gün geçmiyor ki sokakta basibos yasakli köpek ihbari gelmesin. Köpek sahiplerine seslenmek istiyorum, lütfen köpeklerinizin islemlerini yaptirin ve sokaga birakmayin” diye konustu.

Kaynak: İHA