Istasyon Cinayetindeki Suç Aletleri Ele Geçilirdi

Batman karayolu üzerinde bulunan petrol istasyonunda 24 Ocak 2022 günü saat 03.30 siralarinda meydana gelen yagma olayinda bir sahsin atesli silahla basindan ve gögsünden vurularak öldürülmesi ile ilgili, Batman Il Jandarma Komutanliginca özel ekip kuruldu. Çalismalar neticesinde olayi gerçeklestirenlerin 3 kisi oldugu, A.E. isimli sahsa ates eden süphelinin kirmizi kapüsonlu mont giydigi ve yüzünde maske oldugu tespit edildi.

Istasyon Cinayetindeki Suç Aletleri Ele Geçilirdi
Cinayeti isleyen sahsin üzerindeki kapüsonlu kirmizi mont en belirleyici suç delili olarak belirlendi. Jandarma ekipleri bu belirleyici delilin üzerinde durarak konu ile ilgili bölgede kirmizi kapüsonlu mont kullanan sahislarin yapilan arastirmasi sonucu daha önceden hirsizlik, taksirle ölüme neden olma gibi suçlardan sabikasi olan S.D. isimli sahsin süpheli olabilecegi degerlendirilerek evinde yapilan aramada kirmizi bir mont ile 7.65 mm çapinda ruhsatsiz bir tabanca ele geçirildigi bildirildi.

Ele geçen kirmizi montun kapüsonsuz olmasi ve evde tabanca bulundurulmasinin kolluk kuvvetlerini aldatma maksatli oldugu degerlendirilmis ve detayli yapilan arama neticesinde süphelinin evinin bahçesinde gizlenmis sekilde haliya sarilmis olarak olayda kullanildigi degerlendirilen kirmizi kapüsonlu mont ve bir çift ayakkabi ele geçirildigi belirtildi.

Devam eden çalismalarda olayi S.D. isimli sahis ile birlikte gerçeklestiren N.K. ve M.S.K. isimli sahislar 25 Ocak 2022 günü yapilan operasyonla yakalandi. Ayrica süpheli sahislarin olay yerinden çaldigi 1 adet Kalasnikof silah, olay günü maktule ates edilen 1 adet 7.65 mm ruhsatsiz tabanca, 1 adet pala ve süphelilerin magdurlari baglamak için kullandigi koli bandi arazide iki ayri noktada gizlenmis bir sekilde bulunarak el konuldugu kaydedildi. Batman Cumhuriyet Bassavciligina sevk edilen S.D, N.K. ve M.S.K. isimli sahislar çikarildiklari mahkeme tarafindan tutuklanarak Batman Ceza Infaz Kurumuna teslim edildigi ifade edildi.
Kaynak: İHA