35 Kilometrelik Yolu 12 Saatte Asarak Yardim Bekleyen Hastayi Kurtardilar

Kastamonu’nun Küre ilçesinde solunum problemi yasayan hasta, AFAD ve UMKE ekiplerinin 12 12 saat süren çabasi ile hastaneye ulastirildi.

35 Kilometrelik Yolu 12 Saatte Asarak Yardim Bekleyen Hastayi Kurtardilar
Kastamonu’nun Küre ilçesi Çaybükü köyünde yasayan ve solunum problemi yasayan Yakup Akay, 112 Acil Çagri Merkezini arayarak yardim istedi. 2,5 metreye yaklastigi bölgeye ambulansin ulasamamasi sebebiyle UMKE ve AFAD ekiplerinden yardim istendi. UMKE ve AFAD ekipleri, Küre ilçe merkezine 35 kilometre uzaklikta bulunan Çaybükü köyüne ulasmak için çalisma baslatti. Ekipler, 35 kilometrelik zorlu yolu 12 saatte güçlükle asabildi. Kar kalinliginin yer yer 2,5 metreye ulastigi bölgede Il Özel Idaresi ekipleri de destek verdi. Yakup Akay, 12 saatlik çalismanin ardindan kurtarilarak tedavisi için Kastamonu Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirildi.

Ikinci kurtarma olayi ise Inebolu ilçesinde yasandi. Inebolu ilçesine bagli Salcioglu köyünde yasayan 78 yasindaki tansiyon hastasinin ilaçlari bitti. Ilaçlari biten tansiyon hastasi yasli kadin, 3 saatlik çalismanin ardindan kurtarilarak hastaneye kaldirildi.

Çatalzeytin ilçesinde de yollari kar yagisi sebebiyle kapanan Kavakli köyünde yasayan ve hasta Mahir Öztürk, 112 Acil Çagri Merkezini arayarak yardim istedi. Harekete geçen AFAD ve UMKE ekipleri, yer yer kar kalinliginin 1,5 metre ulastigi Kavakli köyü yolunu asabilmek için çalisma baslatti. Devlet Su Isleri, Özel Idare ve Orman Isletme Müdürlügü ekiplerine ait is makineleri ile köyün yolu açildi. Ekiplerin mücadelesi ile ulasilan Mahir Öztürk, ambulans ile Çatalzeytin Ilçe Devlet Hastanesine kaldirildi.. Yapilan müdahale sonrasi Mahir Öztürk’ün durumunun iyi oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA