Yanginda Zehirlenen Genci Komsulari Kurtardi

Aksaray’da 3 katli apartmanin zemin katindaki dairede çikan yanginda yogun dumandan zehirlenen genci komsulari kurtarirken, annesi markete ekmek almaya giden 2 çocuk da son anda annesinin gelmesiyle daireden çikarildi.

Yanginda Zehirlenen Genci Komsulari Kurtardi
Yangin, saat 10.00 siralarinda Pasacik Mahallesi 1653 Sokak Ümmü Gülsüm Ertugrul Apartmani’nin zemin katinda bulunan dairede çikti. Edinilen bilgiye göre, Erdem K.’nin (27) yalniz yasadigi dairenin mutfagindaki ocakta yangin çikti. Yangin, ocagin üzerinde ve çevresinde bulunan dolaplara siçradi. Kisa sürede alevler içinde kalan mutfakta yangina müdahale etmek isteyen Erdem K. yogun dumandan zehirlendi. Bu sirada çiglik sesleri duyan apartman sakinleri yangini fark ederek Erdem K.’nin bulundugu daireye girmek istedi. Kapisi kapali olan dairenin güçlükle kapisini açabilen Erdem K., kapi önüne düstü. Komsulari Erdem K.’yi hemen apartman kapisinin önüne çikartti. Komsularin bir kismi üsümesin diye Erdem K.’nin üzerine battaniye örterken diger komsular da durumu itfaiye ve saglik ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangina müdahale etti. Bu sirada apartmanin kapisi önünde bilinci kapali vaziyette yatan Erdem K.’ya 112 Acil Yardim ekiplerince ilk müdahalesi yapildi. Ardindan vatandaslarin da yardimi ile Erdem K., kucaklanarak ambulansa tasindi.

Zehirlenen genç ambulansla hastaneye kaldirildi

Yogun duman altinda kalan apartmandaki daireler itfaiye ekipleri tarafindan tahliye edilirken, 1’inci kattaki dairede Nergis (8) ve Ramazan Karaman (5) adli kardeslerin yalniz kaldigi ve anneleri Selda Karaman’in (31) markete gittigi ögrenildi. Bunun üzerine itfaiye ve polis ekipleri hemen anneye ulasti. Apartmana yakin bir markette bulunan anne, apartmana getirilerek evinin kapisi açtirildi. Dumanlarin bulundugu dairedeki 2 çocuk itfaiye ekiplerince daireden tahliye edildi. Zehirlenen genç, ambulansla Aksaray Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesi Acil Servisine kaldirilirken, itfaiye ekipleri yarim saat süren çalisma sonucu yangini tamamen söndürdü. Hastanede tedavi altina alinan gencin saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi, yanginla ilgili sorusturma baslatildi.

Yasanan olayi anlatan komsu Yasar Gencer (55), “Altta oturuyoruz. Bir bagirti sesi geldi. O sesten disariya çiktik. Kapiyi kendisi zaten zorlamis, nasil açtiysa ön tarafa bayildi ve düstü. O anda ben müdahale ettim. Zehirlenmis, hemen disariya çikarttik. O sirada da kapilari falan açtik, 112 ve itfaiyeyi çagirdik” dedi.

Kaynak: İHA