Vaka Artisinin En Çok Yasandigi Illerden Tunceli'de Vatandaslara 'Tedbirlere Uyma' Çagrisi

Tunceli Il Saglik Müdürü Op. Dr. Çagdas Özdemir, vatandaslari korona virüs tedbirlerine uymaya çagirdi. Saglik Bakaninin 8-14 Ocak tarihlerini kapsayan illere göre vaka sayisinda Tunceli’nin vaka artisinin en çok görüldügü 10 ilden biri oldugunu hatirlatan Özdemir, hatirlatma dozunun Omicron varyantina karsi önemli bir tedbir oldugunun unutulmamasi gerektigini belirtti.

Vaka Artisinin En Çok Yasandigi Illerden Tunceli'de Vatandaslara 'Tedbirlere Uyma' Çagrisi
Türkiye ve dünyadaki Omicron varyantina bagli ortaya çikan vaka artisina paralel olarak Tunceli’de de vaka artislarinin hiz kazandigini söyleyen Il Saglik Müdürü Op. Dr. Çagdas Özdemir, "Vakalarin yas, bölge dagilimlari ve temaslilarin seyri anlik olarak filyasyon ekiplerimiz tarafindan takip edilmektedir. Filyasyon çalismalarinda ilimizde salgin yayiliminin en çok toplu alanlarda maske ve mesafe kurallarina uyulmamasi, karsilikli ev ziyaretlerinin halen devam etmesi ve de filyasyon ekiplerimize eksik bildirilen temasli kisilerden kaynaklandigi görülmektedir” dedi.

Salginin basindan beri en riskli grubun 65 yas üzeri büyükler oldugunu ve en çok can kayiplarinin bu grupta olustugunu kaydeden Özdemir, "Asi programinin etkin sekilde yürütüldügü ilimizde Omicron varyantinin hastaneye yatislara etkisi önceki varyantlara oranla daha az gerçeklesse de vaka sayilarinin yüksek olmasi durumunda sinirsiz olmayan saglik kapasitemizin zorlanabilecegi dikkate alinarak, maske-mesafe-temizlik kurallarinin uygulanmasinda azami düzeyde dikkat etmek sorumluluk bilinci tasiyan her bir hemsehrimizin görevidir” diye konustu.

Hatirlatma dozunun Omicron varyantina karsi önemli bir tedbir oldugunun unutulmamasini isteyen Özdemir, “Saglik Bakanimizin 8-14 Ocak’i kapsayan illere göre vaka sayisini paylastigi haritaya göre her 100 bin kiside görülen korona virüs vaka sayisi Tunceli’de 349.94 oldu. Türkiye’de vaka yogunlugu bir önceki haftaya göre en çok artan iller arasinda yer alan ilimizde bütün vatandaslarimizin tedbirler ve asi konusunda üzerine düsen sorumlulugu yerine getirecegine, kötü hava kosularinin oldugunu da düsünürsek gerekmedikçe evlerinden çikmayacaklarina, kendilerini evlerinde izole edeceklerine inaniyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA