Kop Daginda Kar Ve Tipi Ulasimi Olumsuz Etkiliyor

Dogu Karadeniz’i Dogu Anadolu’ya baglayan en önemli karayolu güzergâhlarindan 2409 rakimli Kop dagi geçidinde etkili olan kar yagisi, tipi ve sis nedeniyle agir tonajli araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Kop Daginda Kar Ve Tipi Ulasimi Olumsuz Etkiliyor
Sabah saatlerinde baslayan ve kisa sürede 15 santimetreye ulasan kar kalinligi nedeniyle Bayburt - Erzurum sinirindaki Kop daginda ulasimda aksamalar meydana geldi. Özellikle tirlarin hazirliksiz yakalandigi kar yagisi nedeniyle kayganlasan yolda bazi agir tonajli araçlar yolda kaldi. Karayollari ekiplerinin kar temizligi ve tuzlama yaptigi güzergâhta sis nedeniyle görüs mesafesi 20 metreye kadar düstü.

Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügünden yüksek kesimler için kuvvetli yagis uyarisinda bulunuldu.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügü ekiplerince yapilan son degerlendirmeye göre bölgede kar yagisi etkisini yeniden gösterecek. Havanin parçali ve çok bulutlu oldugu bölge genelinde aralikli kar yagisi etkili olurken sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayi ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görülecek.

Sicakliklarin mevsim normallerinin altinda seyredecegi bölgede rüzgar güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

“Çig uyarisi”

Bölge Müdürlügünce yapilan uyarilarda, yüksek kar örtüsü bulunan egimli dik yamaçlarda çig riski bulundugundan, yetkililerin ve vatandaslarin dikkatli ve tedbirli olmalari gerektigi vurgulandi.

“Buzlanma ve don uyarisi”

Bölgede gün boyunca buzlanma ve don olayinin etkili olmasi beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulasimda aksamalar, görüs mesafesinde azalma vb.) karsi vatandaslarin dikkatli ve tedbirli olmasi noktasinda uyarilarda bulunuldu.
Kaynak: İHA