Isitme Engelli Adamin Internetten Bakarak Ögrendigi Süsleme Sanati Gelir Kapisi Oldu

Küçük yasta geçirdigi hastalik nedeniyle isitme ve konusma yetisini kaybeden Osman Kiziltan, tarlasina ektigi kabaklari hasat ettikten sonra farkli islemlerle süs esyalarina dönüstürüyor.

Isitme Engelli Adamin Internetten Bakarak Ögrendigi Süsleme Sanati Gelir Kapisi Oldu
Burdur’da yasayan 40 yasindaki Osman Kiziltan, 1 yasinda iken havale geçirerek isitme ve konusma yetisini kaybetti. Bir mermer fabrikasinda çalisan 2 çocuk babasi Kiziltan’in 3 yil önce internette gördügü kabak süslemeleri dikkatini çekti. Daha sonra bos vakitlerinde kuruttugu kabaklara resim çizmeye baslayan Kiziltan, bu merakini ileri bir boyuta tasidi. Kendi tarlasina ektigi kabaklari biçtikten sonra bir süreligine kurumaya birakti. Daha sonra kuruyan kabaklara türlü sekiller vererek, ardindan isiklandirarak süs esyasina dönüstürdü. Kabagi süs esyalarina dönüstürme hobisi Kiziltan’a ek gelir kapisi oldu.

Babasinin hikayesini anlatan Emine Kiziltan, “3 yil önce basladi.

Ilk önce kabaklari beyaza boyayarak basladi.

Ondan sonra kendi renklerine birakarak devam etti. Yapimi kuruma süreciyle birlikte 3-4 ay sürüyor. Tohumlarini ekip, kesip, kurutuyor. Disini yikadiktan sonra boyama islemine basliyor. Bazilarini gravür makinesi ile deliyor. Daha sonra isiklandirma ile son halini aliyor. Internetten bakarak yapmaya çalisiyordu.. Daha sonra içine kendisinden bir seyler katmaya basladi” dedi.

Kaynak: İHA