Zonguldak'ta 'Sifir Atik Projesi' Tamamlandi

Zonguldak Il Milli Egitim Müdürü Züleyha Aldogan, ‘’Sifir Atik Projesi kapsaminda atik malzemelerden olusturularak kentimizdeki iki okulda yapilmasi istenen kütüphaneleri tamamladik, ögrencilerimizin de kullanimina açtik" dedi.

Zonguldak'ta 'Sifir Atik Projesi' Tamamlandi
Zonguldak Il Milli Egitim Müdürü Aldogan, yaptigi açiklamada sifir atigin; israfin önlenmesini, kaynaklarin daha verimli kullanilmasini, olusan atigin miktarinin azaltilmasini, etkin toplama sisteminin kurulmasini, atiklarin geri dönüstürülmesini kapsayan atik önleme yaklasimi gibi tanimlanan bir hedef oldugunu söyledi.

Projenin yapilmasi talimatinin taraflarina tevdi edilmesinin ardindan ekipleriyle ivedilikle çalismalara baslayarak ‘’Sifir Atik Projesi’’ni kisa zamanda tamamlamanin mutlulugunu yasadiklarina isaret eden Müdür Aldogan, söyle konustu:

"Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan Hanimefendi’nin himayelerinde baslatilan ve egitimde firsat esitliginin saglanmasi, okullararasi imkan ve farkliliklarin azaltilmasi için Millî Egitim Bakanimiz Sayin Mahmut Özer tarafindan hayata geçirilen ‘’Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi’’nin ardindan ‘’Sifir Atik Projesi’’ni de tamamladik. Bu kapsamsa ilimiz merkez ilçede Kapuz Ilkokulu ve Kdz. Eregli ilçesindeki Eregli Kurtlar Ilkokulu bünyesinde, atik malzemelerden olusturulan kütüphanelerimiz açilarak, ögrencilerimizin kullanimina sunulmustur. Çocuklarimiz, yarinin büyükleri oldugunda, dogal kaynaklarin kendilerinden sonraki nesillere aktarimini da teminat altina almis olacaklar."

Müdür Aldogan, söyle devam etti:

"Çevreyle olan iliskimiz, bastan asagi bir ahlak meselesidir. Çagimizin kosullarinda, çocuklarimiza tabiati anlatmak için her zamankinden çok daha fazla çaba göstermek zorundayiz. Her insanin kendi çöpünü yönetmede uzmanlasmasi, atik problemiyle bas etme noktasinda büyük kolaylik saglar. Çocuklarimiza verdigimiz egitimde, tüketmeden önce düsünmeyi ögretiyoruz. Bu da çocuklarimizda daima tüketen, suursuz davranis biçimini ortadan kaldiriyor. Kullanilarak atilan ürünleri çöp olarak görüyoruz, onlarin yasam döngülerini uzatmayi aklimizdan dahi geçirmiyoruz. Mutluyuz ki bu egitimler sayesinde farkli düsünce yapisina sahip çocuklar yetisecek. Çevreyi korumak, bir seçenek degil, mecburiyetimizdir. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in Sayin Emine Erdogan Hanimefendi’nin himayelerinde baslatilan ’Sifir Atik Projesi’nin, okullarda sifir atik kültürünü olusturucak olmasi gerçekten fevkalade bir adim. Gelecek günlerimizi çocuklarimizla insa etmemizi diliyorum, yavrularimizi kalben gözlerinden öpüyorum."

Müdür Aldogan, ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasin’ projesi kapsaminda da Zonguldak’in il genelindeki 307 okuldankütüphanesi olmayan 150 okula kütüphane kazandirdiklarini animsatarak, "Kütüphanelerimizdeki kitap sayimiz ve çesitliligi her geçen gün artarak zenginlestirilmektedir. Buralardaki kitap sayisi 400 bin üzerindedir. Göz bebegimiz olan gelecegimizin teminati çocuklarimizdan bos zamanlarini kitap okuyarak geçirmelerini istiyorum" diye konustu.

Zonguldak Il Milli Egitim Müdürü Aldogan, il genelinde 7 bin 800 ögretmenin görev yaptigini, 94 bin 108 ögrencinin de egitim ögretim gördügünü kaydetti.

Kaynak: İHA