Yeni Rekorlar Osmangazi'de Kirilacak

Osmangazi Belediyesi tarafindan Türk sporuna kazandirilan uluslararasi standartlardaki Osmangazi Atletizm Salonu, Bursa’nin yüz aki projelerinden biri olarak hizmet vermeye basladi. 73 metre çati açikligi ile Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nin ise en önemli atletizm salonu olma özelligi tasiyan dev tesis, AK Parti Bursa Milletvekillerine kapilarini açti.

Yeni Rekorlar Osmangazi'de Kirilacak
Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar ile birlikte modern tesisi gezen milletvekilleri, yeni salon ile birlikte Bursa’nin sporun merkezi haline gelecegini belirtti.

Osmangazi Belediyesi tarafindan Küçükbalikli Mahallesi’nde 15 bin metrekare alan üzerinde insa edilen Osmangazi Atletizm Salonu hizmet vermeye basladi.

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Insan Haklari Inceleme Komisyonu Baskani Hakan Çavusoglu, AK Parti Il Baskani Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Mustafa Esgin, Zafer Isik, Atilla Ödünç ile AK Parti Osmangazi Ilçe Baskani Ufuk Cömez, Gençlik ve Spor Il Müdürü Salih Basparmak ve Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar ile birlikte dev tesisi gezerek, salonda antrenman yapan sporcularla bir araya geldi.

Bursa’nin adini uluslararasi alanda duyuracak modern salon ile ilgili bilgiler veren Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, yeni tesiste yeni rekorlarin kirilacagini ifade etti.

15 bin metrekare alan üzerine insa edilen salonun 73 metre çati açikligi ile Türkiye’nin en büyük kapali atletizm salonu olduguna dikkat çeken Baskan Dündar, “Tamamlandiktan sonra salonumuzu Gençlik ve Spor Bakanligi’na devrettik. Böylesine büyük ve modern bir tesisini devretme nedenimiz ise, isletim açisindan devletimizin ulusal ve uluslararasi spor müsabakalarla ilgili belirledigi politika ve planlamalarda herhangi bir sorun yasanmasini önlemek. Sunu inanarak ifade edebilirim, çok sik ve modern salonumuzda müsabakalara hazirlanan sporcularimiz, katildiklari yarislarda elde edecekleri derecelerle bayragimizi göndere çektirip, Istiklal Marsimizi okutacaklar” dedi.

Sporcularin antrenmanlarini yapmaya basladigi Osmangazi Atletizm Salonu’nun bin kisilik seyirci kapasitesine sahip oldugunu söyleyen Baskan Dündar, “Her seyiyle dört dörtlük bir tesis insa ederek gençlerimizin hizmetine sunduk. 6 kulvarli 120 metrelik kosu pisti disinda, 4 isinma kulvari, yüksek atlama, uzun atlama gibi atletizm sporunun tüm branslarinda salonumuzda yarismalar düzenlenebilecek. Insallah, yeni sampiyonlar, yeni rekor ve rekortmenler bu salondan çikacak. Ben, sporcu kardeslerimize ve onlari yetistiren hocalarina simdiden basarilar diliyorum. Insa etmis oldugumuz tesis, Türk sporuna ve Bursa’miza hayirli olsun” ifadelerini kullandi.

Osmangazi Belediyesi tarafindan insa edilerek Türk sporuna kazandirilan Osmangazi Atletizm Salonu’nda incelemelerde bulunan TBMM Insan Haklari Inceleme Komisyonu Baskani ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavusoglu da, böylesine güzel ve modern bir salonu Bursa’ya ve ülkemize kazandirdigi için Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar ile Gençlik ve Spor Bakanligi’na tesekkür etti. Çavusoglu, “Ülkemiz, son 20 yilda ulasim, saglik, egitim, enerji ve sportif alanlarda gerçeklestirdigi altyapi yatirimlari ile çok büyük asamalar kaydetti.

Her alanda oldugu gibi, sportif altyapiya yönelik yapilan yatirimlar sayesinde ulusal ve uluslararasi müsabakalarda elde edilecek derecelerle, ülkemizin adini tüm dünyaya duyurmaya devam edecegiz” dedi.

Bursa’nin sanayi, tarim ve turizmde oldugu gibi spor alanindaki potansiyeliyle de, önemli basarilar elde edecek bir kapasiteye sahip olduguna vurgu yapan Çavusoglu, “Bugün burada antrenman yapan kardeslerimiz arasinda olimpiyatlarda 4x100 metrede mücadele etmis bir kardesimiz ile yine 21 yas Dünya ve Avrupa sampiyonlugunu kazanmis kardeslerimizi görüp sohbet ettik. Bugün resmi müsabakalara hazir olan Osmangazi Atletizm Salonu, zemin yapisi itibari ile uluslararasi müsabakalarin yapilabilecegi özel pistlere sahip. Sporcu sagligi ve basarinin ön planda tutuldugu modern bir tesis. Burada düzenlenecek müsabakalar sayesinde Bursa’mizin adi tüm dünyada daha sik anilacak. Emegi geçenlere çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA