Uzman Estetisyen Dalmis'tan Cildi Sikilastirma Tüyolari

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmis, ciltte yaslanma ile birlikte olusan sarkmalara karsi önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Uzman Estetisyen Dalmis'tan Cildi Sikilastirma Tüyolari
Yaslanmanin etkisiyle belirli bir zamandan sonra cildin, ona elastikiyet özelliklerini saglayan proteinlerini kaybetmeye basladigini belirten Dalmis, bunun da ciltte sarkmaya neden oldugunu söyledi.

Ciltte sarkmaya neden olan tek etkenin bu olmadigini vurgulayan Dalmis, “Cildi asiri günese maruz birakmak ya da saglikli olmayan diyetler sonrasi dengesiz zayiflama da bu konu üzerinde hizlandirici etkilere sahiptir. Bu durum birçok kisinin karsilasabilecegi bir sorundur. Cildimiz, bizi sarip sarmalayan ve henüz esi benzeri bulunamamis bizi koruyan katmanimizdir. Bundan dolayi ona iyi bakilmasi onun en büyük hakki. Düzenli olarak gerçeklestirecegimiz ve bir aliskanlik haline dönüstürebilecegimiz oldukça basit aktiviteler onun saglikli ve genç kalmasinda büyük rol oynamaktadir. Masaj yapmak o bölgenin kan akisini hizlandirir ve kolajenle elastin olarak anilan bag dokusunu üretmeye yardim eden fibroblast hücreleri uyarir. Içerisinde kolajen ve antioksidan içeren gidalari sik sik tüketin. A,C,D,E vitaminleri ile koenzim Q10, selenyum ve çinko barindiran yiyecekler ile içecekler birer antioksidan olmakla beraber cildi sikilastirir ve sarkmalari önler” dedi.



“Düzenli egzersiz, yoga ve pilates yapin”

Düzenli olarak yapilacak aktivitelerin vücutta fazla yagin barinmasini önleyerek cildi sikilastirdigini yagsiz kas yapilmasini sagladigini aktaran Dalmis, “Düzenli olarak egzersiz ve pilates yapin. Böylece zayiflamak için yapilan diyetlerle beraber olarak yapilan bu egzersizler sarkmalarin olusmasini engeller. Hizla kilo verdiren diyetler yag ile beraber kas da kaybetmenize neden olur. Bundan dolayi yavas yavas yapilmasi daha saglikli olmakla birlikte sarkmalarinda önüne geçilir. Bol bol su tüketin, Yasimiz ilerledikçe kaybettigimiz cilt elastikiyetimiz için su en önemli noktalardan birisidir. Çünkü su ciltte nem oranini dengeleyerek kirisikliklar üzerinde etkili olan kurulugun önlenmesini saglar. Içerisinde bol miktarda su bulunduran salataligi cildinize sürüp bekletirseniz orada var olan kirisikliklari önler. Ayni sekilde cildinize uygulayabileceginiz limon da kolajen üretiminin artmasina yardimci olur ve leke karsitligi ile ayni tona sahip bir cilt olusumunu destekler. Aloe vera ise jel seklinde kullanimi ile cildin sikilasmasini saglar” diye konustu.

Kaynak: İHA