SEYTIM Ara Tatil Etkinlikleriyle Hizmete Açildi

Seyhan Belediyesi Teknoloji ve Inovasyon Merkezi (SEYTIM) ara tatil etkinlikleriyle kapilarini ögrencilere açti.

SEYTIM Ara Tatil Etkinlikleriyle Hizmete Açildi
Egitim, tasarim ve üretim alanlarinda hizmet vermek üzere kurulan SEYTIM’de ögrenciler robotik kodlama, 3D tasarim ve planetaryum etkinliklerine katildi.

Etkinliklerin sonunda gençlere katilimci sertifikasi verildi.

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, dünyanin bilgi çagini yasadigina isaret ederek, günümüzde bilginin en önemli güç oldugunun altini çizdi. Bilginin üretime dönüsmesiyle toplumsal yararin elde edilebilecegini kaydeden Baskan Akay, “Teknoloji ve Inovasyon Merkezimiz, her yastan yurttasimizin teknolojik gelismeleri yakindan takip ederek egitim alabilecegi, yenilikçi fikirler üretip bu fikirleri hayata geçirebilecegi bir merkez. Z kusagi olarak adlandirdigimiz, teknolojiyi çok iyi kullanan yeni neslin kentimizin ve ülkemizin gelisimine katki koyacak fikirlerini, burada üretime dönüstürdügüne hep birlikte tanik olacagiz. Firsat ve olanak verilirse gençlerimizin her seyi basarabileceklerine inanarak, ‘Üreten Seyhan’ anlayisiyla Seyhan’imiza bu tesisi kazandirdigimiz için çok mutluyuz” diye konustu.

Seyhan Belediyesi Teknoloji ve Inovasyon Merkezi’nde amacina uygun olarak özel tasarlanip düzenlenmis “Tasarim Atölyesi”, “Programlama Atölyesi”, “Elektronik Proje Laboratuvari”, “Robotik Kodlama Laboratuvari”, “Oyun Tasarim ve Kodlama Laboratuvari”, “Cahit Arf Teorik Egitim Salonu”, “Girisimcilik Atölyesi”, “Salon Seyhan”, “E-Spor Arenasi”, “Dijital Içerik Atölyesi” bulunuyor.
Kaynak: İHA