Oglunun Eve Getirdigi Hoparlör Bomba Gibi Patladi, Ölümden Son Anda Kurtuldular

İçel’de velayeti babasinda olan 13 yasindaki Y.Ç.E.’nin, annesi Tugba Degirmencioglu’nun evine getirip biraktigi tasinabilir hoparlör bomba gibi patladi. 3 patlamanin meydana geldigi olayda evde yangin çikarken, kimseye bir sey olmamasi teselli kaynagi oldu. Agabeyi olmasaydi kül olacaklarini söyleyen Degirmencioglu, oglu ve eski esinden sikayetçi oldu.

Oglunun Eve Getirdigi Hoparlör Bomba Gibi Patladi, Ölümden Son Anda Kurtuldular


Edinilen bilgiye göre, İçel’in merkez Toroslar ilçesinde yasayan Tugba Degirmencioglu isimli kadin, 14 yil evli kaldigi 2 çocugunun babasi oto elektrikçi M.E. (40) ile ekim ayinda bosandi. Bosandiktan sonra esinden tehditler almaya devam eden Degirmencioglu, suç duyurusunda bulunup uzaklastirma karari aldirdi. Çiftin çocuklari ise ara ara annesinin yanina gelerek, görmeye devam ediyordu. Geçen ayda 13 yasindaki oglu Y.Ç.E., annesini görmeye geldi. Y.Ç.E., okul çantasinda getirdigi babasinin verdigi tasinabilir hoparlörü de annesinin evine birakti. Yaklasik 1 ay boyunca evde kalan hoparlör, 21 Ocak gece saatlerinde bomba gibi patladi. 3 patlamanin meydana geldigi olayda yangin çikarken, olayda kimseye bir sey olmadi. Ihbar üzerine bölgede inceleme yapan olay yeri inceleme ve bomba uzmanlari, hoparlörden çikan parçalari alarak, kriminal incelemeye aldi. Olaydan sonra anne, oglu ve eski kocasindan sikayetçi oldu.

"Hoparlörün arkasi açilmis daha sonra silikonla yapistirilmisti"

Basindan geçen olayla ilgili gazetecilere açiklamalarda bulunan Tugba Degirmencioglu, eski esiyle 14 yil evli kaldigini belirterek, 2 çocuklarinin oldugunu söyledi.

2 çocugunun da velayetinin babalarinda oldugunu kaydeden Demirmencioglu, "Belirli günlerde çocuklari görüyorum. Büyük oglu bir ay önce beni aradi, ’anne sana çanta seklinde’ bir sey getirecegim dedi.

Ben daha sonra bunu senden alip okula götürecegim, dedi.

Ben de dedim ki getirme. Bu babanin esyasi sonra sikinti olur, dedim. Oglum korka babamin da, kimsenin de haberi olmayacak, dedi.

O sekilde bana bir çanta getirdi. ’Anne bu çantaya sahip çik, içini açma, bakma, geldigimde ben alip okula götürecegim’ dedi.

O sekilde çanta bende 1 ay kaldi. Oglum gittikten sonra baktim kablosuz hoparlör vardi. Ancak hoparlörün arkasi açilmis daha sonra silikonla yapistirilmisti" diye konustu.



"Eger agabeyim olmasaydi zaten yanip, kül olmustuk"

Oglunun geçen hafta bir kez daha yanina geldigini kaydeden Degirmencioglu, "Oglum bu sefer geldiginde ’anne hoparlörü sarja takiyorum, okula götürecegim’ dedi.

Sarja koyduktan sonra da çekip gitti. Biz o gittikten sonra prizden çektik çünkü hoparlör çalismiyordu, bosa takili duruyordu. Bir gün sonra tekrar gelip, prize takti. O gece yani 21 Ocak saat 03.00’da bir patlama oldu. Önce yukariya dogru bir patlama oldu. Daha sonra ise püskürtmeli sekilde bir patlama ve ates çikti. Babam, agabeyim ve oglu hoparlörün oldugu yerde yatiyordu. Eger agabeyim olmasaydi zaten yanip, kül olmustuk. Çikan atesleri kendi imkanlarimizla söndürmeye çalistik. O sirada içeriyi de bir benzin kokusu kapladi ancak birçok seyimiz yandi" ifadelerini kullandi.

"Buna düzenek seklinde bir sey yapilmis gibi görünüyor’ dediler"

Olay yeri inceleme ve bomba uzmanlarinin içeride inceleme yaptigini vurgulayan Degirmencioglu, "Bomba uzmanlari her yeri inceledikten sonra ’buna düzenek seklinde bir sey yapilmis gibi görünüyor’ dediler. Hatta kükürt gibi toz yayilmisti. Ekipler bütün delilleri toplayarak, incelemek üzere götürdü. Daha sonra karakola gittik. Ben esimden ve oglumdan da sikayetçi oldum. Su anda hukuki süreç devam ediyor. Bu davadan vazgeçmeyecegim. Esimin artik gerçekten ne yapacagini bilmiyorum. Bu konunun pesini birakmayacagim. Esimin bunu tek basina yaptigini düsünmüyorum. Burada 6 tane can vardi. Eger birine bir zarar gelseydi ben bunun altindan kalkamazdim, vebalini veremezdim" seklinde konustu.

Kaynak: İHA