Nazilli Belediyesi KKTC Serdarli Belediyesi Ile Kardes Sehir Protokolü Imzaladi

Nazilli Belediyesi ile Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Serdarli Belediyesi arasinda kardes sehir iliskileri olusturulmasi adina ön görüsmeler ve yasal düzenlemeler tamamlanarak mutabakat konularini içeren protokol imzalandi.

Nazilli Belediyesi KKTC Serdarli Belediyesi Ile Kardes Sehir Protokolü Imzaladi


Nazilli Belediye Baskanligi ile KKTC Serdarli Belediye Baskanligi arasinda Kardes Sehir Protokolü imzalandi. Imzalanan protokol ile kültürel degerlerin korunmasi ve yasatilmasi adina önemli bir adim atildigini kaydeden Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, “Yavru Vatan KKTC’deki degerli belediye baskanimiz ile güzel bir birlikteligin temelini attik. Oradaki soydaslarimiz ile Nazilli’deki hemsehrilerimizi bulusturmak ve kültürel degerlerimizin yasamasini temin etmek ve yarinlara daha güzel bakabilmek adina bir protokol imzaladik. Degerli tesriflerinden dolayi ben baskanimiza tesekkür ediyorum. Nazillimize hos geldiler, seref verdiler. Yarinlarda daha iyi ve daha güzel isleri hep birlikte yapacagiz” ifadelerini kullandi.

Misafirperverliklerinden dolayi Nazilli halkina tesekkür eden Serdarli Belediye Baskani Halil Kasim, “Öncelikle Nazilli Belediye Baskanimiza çok tesekkür ediyorum. Iki belediye için de insallah hayirli olacaktir. Serdarli Belediyesi kirsal ve küçük bir belediye. Baskanimizin bize yardimci olacagindan hiçbir süphem yok. Simdiden yapacagi katkilardan dolayi bölgem ve sahsim adina tesekkür ediyorum” dedi.



Konusmalarin ardindan karsilikli hediye takdimi yapildi. Imzalanan protokolde; karsilikli ekonomik, bilimsel ve teknik konularda iliskilerin sürdürülmesi, kültür, egitim ve saglik alanlarinda isbirligi kurulmasi, belediye çalisanlarinin egitiminin ve uzmanliklarin artirilmasi amaciyla tecrübe alisverisinin saglanmasi, turizm ve sporun gelistirilmesi gibi konular yer aliyor.
Kaynak: İHA