Minibüslü Çayci Yola Çikanlarin Içini Ücretsiz Sicak Çayla Isitiyor

Konya’nin Beysehir ilçesinde çay ocagina çevirdigi minibüsüyle seyyar olarak çaycilik yapan bir esnaf, soguk ve yagisli havalarda yola çikan sürücü ve araç içerisindeki yolcularin içini ücretsiz olarak servis ettigi sicak çay ikramlariyla isitiyor.

Minibüslü Çayci Yola Çikanlarin Içini Ücretsiz Sicak Çayla Isitiyor


Agir kis kosullarinin hüküm sürdügü Beysehir ilçesinde, ilçe merkezinin Konya ve Isparta çikisindaki polis kontrol noktalarinda bekleyen seyyar çayci Ferhat Çelik, yoldan geçen ya da yol ulasima kapatildigi için bekletilmek durumunda kalan tir ve agir tonajli araçlarin sürücüleri ve araç içerisindeki yolcularla, sogukta görev yapan polis ekiplerine ücretsiz kagit bardaklarda çay ikram ediyor. Yola çikan sürücüler ve araçlarin içerisindeki yolcular minibüs içerisine kurulan soba sayesinde bir süre dinlenerek isinma imkani da bulabiliyor.

Ferhat Çelik, market sektöründe çalistigini belirterek, özel günlerde soba kurarak çay ocagina çevirdigi minibüsüyle seyyar olarak ilçe halkina hizmet verdigini anlatti. Konya ve Isparta yollarinin tir ve çekici türü araçlar için kapatildigini ögrenince, polisin görev yaptigi kontrol noktalarina minibüsüyle geldigini belirten Çelik, “Yola çikan, yolda kalan sürücülerimize çay dagitmaya geldik. Sabahin saat 7’sinden bu yana mesai yapiyorum. Minibüsümüzde güzel sicak bir ortam olusturduk. Burada da kisa süreli de olsa isinip dinlenebiliyorlar” diye konustu.

Kaynak: İHA