Marmaris'te Yagan Kar Vatandaslar Için Eglence Oldu

Yogun kar yagisinin etkisi altina giren Türkiye’nin birçok bölgesinde kar sebebiyle zorluklar yasanirken, Mugla’nin Marmaris ilçesinde kar ise vatandaslarin eglencesi oldu.

Marmaris'te Yagan Kar Vatandaslar Için Eglence Oldu


Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden olan Marmaris’te yagan kar vatandaslari sevindirdi. Özellikle kirsal kesimlerde kar kalinligi 7 santime ulasirken, kara hasret olan Marmarisli vatandaslarin eglencesi oldu. Uzun yillar sonrasinda yagan kar, ortaya çikardigi manzaralari ile görsel sölen sundu. Özellikle çocuklar karin keyfini çikarirken, jandarma ekipleri de yasanabilecek olumsuzluklara karsi sik sik vatandaslara uyarilarda bulundu. Kari firsat bilerek yüksek kesimlere çikan vatandaslar, hem kartopu oynadi, kardan adam yapti hem de legene binerek karda kaydi.

Okullarin da yariyil tatiline girmesi ile birlikte kartopu oynamaya gelen 9 yasindaki Efe Ersan, Marmaris’te ilk defa kar gördügünü ifade ederek “Ilk defa Marmaris’te kar gördüm. Ailemle buraya geldim, kar topu oynadim, karda yuvarlandim. Gerçekten çok mutluyum” dedi.

Ilk defa kar gördügünü söyleyen 11 yasindaki Gül Karaca ise “Kuzenimle kar oynadik. Çok mutluyum ve çok heyecanliyim. Çünkü Marmaris’te ilk defa kar gördüm” dedi.



“Yanan ormanlar beyaz gelinlik ile süslendi”

Torunlari ile birlikte kartopu oynamaya geldigini ifade eden Dursen Özsoy, “Torunlarimi kar topu oynamaya getirdim. Çok uzun zamandir Marmaris’e kar yagmadi. Ekiplere de tesekkür ederim, yollari güzel temizlemisler. Buraya çok rahat geldik. Kar görmek için uzaga gitmeye gerek yok Turunç ve Osmaniye tepeleri bembeyaz. Kar görmek isteyen herkes çocuklarini getirsin. Marmaris’te kar yagisi tabi ki güzel ancak uzun süre yasanmaz bence bu soguk ile ancak özellikle çocuklar için eglence oldu” dedi.



Osmaniye Mahallesi’nde yasayan Mehmet Yücel ise “En son 1985 yilinda bu kadar yogun kar yagmisti. Kar yagisi güzel bir sey, bereket demek. Geçtigimiz yaz yasadigimiz yangindan sonra kararan ormanlarimiz beyaz gelinlik gibi süslendi” dedi.

Özellikle yüksek kirsal mahallelerde tutan kar ülkenin dogusunda oldugu gibi iskenceye degil eglenceye dönüstü.
Kaynak: İHA