Madenciler Kar Yagisi Sebebiyle Ise Gelemedi

Zonguldak Genel Maden Isçileri Sendikasi (GMIS) Genel Baskani Hakan Yesil, siddetli kar yagisi sebebiyle Türkiye Taskömürü Kurumu’nda (TTK) üretimin aksadigini ve vardiyalarin iptal edildigini açikladi.

Madenciler Kar Yagisi Sebebiyle Ise Gelemedi
Genel Maden Isçileri Sendikasi Genel Baskani Hakan Yesil yaptigi açiklamada, "Cumartesi günü itibariyle ülkemiz genelinde büyük bir kar yagisi basladi.

Bölgemizde de Pazar günü etkisini agirlikla gösterdi ve bunun akabinde ulasimda büyük aksamalar oldu. Devaminda da kar yagisi vesilesiyle yüksek gerilim hatlarinda bir dizi arizalar oldugu bilgisi geldi. Kurum yöneticileri ile yaptigimiz görüsmelerde tabii ki bunun, arizalarin giderilmesi konusunda hemfikir olduk. Bunun akabinde Pazar günü aksam 24.00-08.00 vardiyasi olarak tabir ettigimiz vardiya iptal oldu ve yogun kar yagisi devam ettigi için de dün gece itibariyle de 16.00-24.00 ve 24.00-08.00 vardiyalari da iptal oldu. Bugün itibariyle de arkadaslarimiz ise gelme konusunda yogun bir çaba sarf ettiler. Kar yagisi ulasimi etkiledigi için büyük bir sikinti haline geldi. Elektrik enerji hatlarindaki arizalar giderildi ama yollardaki kapanmalar sebebiyle çogu arkadasim ise gelemedi. Su anda bunun takibini yapiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA