Konya Büyüksehir Kar Ve Buzlanmaya Karsi 31 Ilçede Görev Basinda

Konya Büyüksehir Belediyesi, yogun kar yagisinin hayati olumsuz etkilememesi için sehir merkezinde ve 31 ilçede sorumluluk alanlarinda kar temizleme ve yol açma mesaisine araliksiz devam ediyor.

Konya Büyüksehir Kar Ve Buzlanmaya Karsi 31 Ilçede Görev Basinda
Konya Büyüksehir Belediyesi, yogun kar yagisiyla birlikte 31 ilçede sorumlulugundaki yollarin açik kalmasi için çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, tüm Türkiye’yi etkisini altina alan kar yagisinin Konya genelinde de etkili oldugunu ifade ederek, vatandaslarin kardan ve buzlanmadan etkilenmemesi için Büyüksehir Belediyesi olarak 291 araç ve bin 417 personelle görevde olduklarini söyledi.

Kar temizligi ve yol açma çalismalarinin araliksiz sekilde devam ettigini vurgulayan Baskan Altay, “Yogun kar bereketi hayati olumsuz etkileyebilir ancak Büyüksehir Belediyesi olarak biz bu etkiyi en aza indirmek için sahada elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. 6 bin ton tuz ve 750 ton buz çözücü-önleyici solüsyon hazirligimiz var. Ihtiyaç halinde bu miktari artirma kapasitemiz mevcut” diye konustu.

31 ilçedeki yollarla birlikte sehir merkezinde özellikle otobüs ve tramvay duraklari ile hastane civarlari basta olmak üzere yaya trafiginin yogun oldugu yerleri açik tutmak ve kar temizligi için ekiplerin sürekli çalisma halinde oldugunu da kaydeden Baskan Altay, “Temizlik çalismalarimiza dükkan önlerini temizleyerek destek olan esnaflarimiza ayrica ilk güne nazaran kis lastigi ve trafik güvenligine daha çok hassasiyet gösteren hemsehrilerimize çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA