Kar Nedeniyle Yaylada 3 Gün Mahsur Kalan Vatandas Ölü Bulundu

Amasya’nin Tasova ilçesinde yogun kar yagisi nedeniyle yaylada 3 gün mahsur kalan vatandasin cansiz bedenine ulasildi.

Kar Nedeniyle Yaylada 3 Gün Mahsur Kalan Vatandas Ölü Bulundu


Tasova Kaymakamligi Ilçe Özel Idaresi ekipleri, Amasya Il Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Müdürlügünde görevli personel Yusuf Özkan’in (34) kardan yollari kapandigi için Sepetli Köyü Yaylasi’nda mahsur kaldigi bilgisi üzerine harekete geçti. Yaklasik 2 gün süren arama çalismayla yol açildi fakat yaylada mahsur olan Yusuf Özkan’a ulasamadi. 34 yasindaki iki çocuk babasi Özkan, yayladan kendi imkanlariyla orman yolunu kullanarak inmeye çalistigi, soguk havanin etkisi ve yagan karla birlikte yayla evinden 8 kilometre uzaklikta, ormanlik alanda donarak öldügü belirlendi.

24 Ocak Pazartesi günü Ilçe Özel Idare ekiplerinin yollari açmasi ile traktörlerle arama çalismasina katilan köylüler gecenin ilerleyen saatlerinde Yusuf Özkan’in cansiz bedenine ulasti.

Tasova Belediye Baskani Bayram Öztürk basin mensuplarina yaptigi açiklamada, “Bir personelimizin çocugu, cuma günü aksam yaylada kalmak ve 2 gün dinlemek üzere ailenin ifadesiyle yayladaki evine gidiyor. Yogun karla beraber çocuga bir türlü ulasilamiyor ama diger taraftan da aile, yaylaya baglantili olabilecek yakin bir noktadan kendi imkanlariyla yaylaya ulasiyor. Yayla evinde çocugun olmadigini fark ettikten sonra da yayladan asagiya izi takip ederek, köy istikametine dogru 8 ya da 9 kilometrelik istikamette bu gencimizin hayatini kaybettigi fark ediliyor, bulunuyor” dedi.

Yusuf Özkan, kilinan cenaze namazinin ardindan son yolculuguna ugurlandi.

(Serdogan Sivaci / IHA)
Kaynak: İHA