Arguvan Eski Saglik Ocagi Yeni Itfaiye Binasi Olarak Hizmet Verecek

Malatya Büyüksehir Belediyesi ile Saglik Il Müdürlügü arasinda Arguvan Ilçesinde bulunan ancak kullanilmayan Arguvan Toplum Sagligi Merkezi’nin Malatya Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligina 5 yilligina devri için protokol imza töreni düzenlendi. Gürkan, saglik çalisanlarina otobüslerin ücretsiz olacagi müjdesini de verdi.

Arguvan Eski Saglik Ocagi Yeni Itfaiye Binasi Olarak Hizmet Verecek
Tören sirasinda konusan Baskan Gürkan, “Arguvan’da itfaiye binamiz yeterli olmadigindan dolayi orada kullanilmayan saglik ocagi Itfaiye Daire Baskanligimiz tarafindan Saglik Il Müdürlügümüzden talep edildi. Saglik Il Müdürümde gerekli incelemeleri yaptiktan sonra Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligina 5 yilligina tahsisini uygun gördüler. Il Müdürümüze gösterdigi hassasiyetten dolayi tesekkür ediyorum. Protokolümüzün hayirli olmasini temenni ediyorum” dedi.



Saglik çalisanlarina otobüsler ücretsiz

Baskan Gürkan protokol imza töreni sirasinda saglik çalisanlarinin fedakar sekilde çalistiklarini belirterek, “Saglik Il Müdürümüz Malatya’daki çalismalariyla, hizmetleriyle özellikle bütün insanligi etkileyen Covid 19 virüsü ile mücadele sürecinde Malatya’da basarili çalismalar gerçeklestirdiler. Kendisinin sahsinda bütün saglik çalisanlarini kutluyorum. Ayrica saglik çalisanlarina da Pandemi döneminde sokaga çikma yasaginin oldugu dönemde ücretsiz toplu tasima hizmeti verdik. Bugün de gece gündüz demeden haftanin 7 günü cansiperane bir sekilde çalisan saglik çalisanlarimizi onure etme adina MOTAS’a vermis oldugumuz talimat dogrultusunda saglik çalisanlarimiz bu süreç içerisinde toplu ulasim araçlarimizdan ücretsiz olarak yararlanacaklardir. Saglik Il Müdürümüzün sahsinda bütün saglik çalisanlarimiza basarilar ve mutluluklar diliyorum. Bu süreç içerisinde virüsten dolayi hayatini kaybeden bütün saglik çalisanlarimiza da Allah’tan rahmet, yakinlarina sabirlar diliyorum” seklinde konustu.

Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’a tesekkür eden Il Saglik Müdürü Recep Bentli ise, “Arguvan ilçesinde eski toplum sagligi merkezimiz bulunmaktaydi. Kamu yararini gözeterek bu binamizi itfaiye hizmetlerinde kullanilmak üzere Büyüksehir Belediyemize kullanma izni vermis bulunuyoruz. Baskanimiza salgin döneminde bizlere sagladigi imkânlar ve saglikçilarimiza bu dönemde toplu ulasimda ücretsiz yararlanma imkâni sagladigi için tesekkür ediyorum. Protokolümüzün de hayirli olmasini temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA