28 Yil Önce 11'I Çocuk Toplamda 21 Kisinin Katledildigi Ormancik Sehitleri Törenle Anildi

Mardin’de, PKK terör örgütü tarafindan 28 yil önce 11’i çocuk toplamda 21 kisinin katledildigi Ormancik sehitleri törenle anildi.

28 Yil Önce 11'I Çocuk Toplamda 21 Kisinin Katledildigi Ormancik Sehitleri Törenle Anildi
Mardin’in Savur ilçesine bagli Ormancik Akyürek köyünde 28 yil önce PKK terör örgütünün yaptigi saldiri sonucunda 11’i çocuk, 10’u yetiskin olmak üzere toplamda 21 kisi sehit edilmisti. Ormancik sehitleri, Savur Kaymakamligi’nin düzenledigi törenle anildi. Törene Savur Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Muhammet Kaya, Savur Ilçe Jandarma Komutani Hasan Hüseyin Aydin, Savur Güvenlik Koruculari ve Sehit Aileleri Dernek Baskani Mehmet Serif Yildiz ve MHP Savur Ilçe Baskani Abbas Oguz ve sehit yakinlari katildi.

Tören, saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayip, Kur’an-i Kerim tilaveti ve dualarla sona erdi.

Bugün Hüzün’ün üzüntünün tazelendigi bir gün oldugunu söyleyen Savur Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Muhammet Kaya, "Bugün, 21 vatandasimizi 28 yil önce sehit verdigimiz bir gün. Burada Savur’un Ormancik mahallesinde 1994 yilinda PKK terör örgütü tarafindan 21 vatandasimiz hunharca katledilmistir. Her yil onlari yad etmek adina burada toplaniyoruz. Resmi bir program düzenliyoruz. Bugün de tabi 2-3 gün gecikmeli oldu iklim muhalefetinden dolayi. Bugün onu icra edecegiz insallah. Çok üzücü bir olay. 2 yasindaki çocuktan tutun kadinina, yaslisina kadar bütün aileyi maalesef hunharca katletmistir PKK terör örgütü. Bu topraklar terörden, anarsiden, fitne ve fesattan çok çekti. Buradaki halkimiz çok istiraplar yasamis. Bazilari buralari terk ederek yabanci diyarlara göç etmek zorunda kalmis. Burada kalanlar da tabii ki bir mücadele içine girmisler" dedi.

Ormancik katliaminda aile içerisinde güvenlik korucusu olarak muvazzaf olan 4 kisinin de Sehit oldugunu belirten Kaymakam Kaya, "Dolayisiyla PKK terör örgütü de 21 Ocak 1994 yilinda kalabalik bir grupla bir saldiri düzenliyorlar ve maalesef vatandaslarimizin hepsini çocuguna bakmadan 2 yasindaki çocuklarda var maalesef hepsini sehit ediyorlar. Bizler bu vatanda birlik, beraberlik ve huzur içerisinde kardesçe, Türk’ü, Kürt’ü, Arap’i, Laz’i, Çerkez’i, Arnavut’u, Rum’u, Süryani’si, Ermeni’si vesaire akvam ile hiçbir ayrim yapmadan huzur içerisinde yasamak istiyoruz. Bunu bin yildir basarmis bir milletiz ve bundan sonra da basarmaya muktediriz. Birlik ve beraberligimize hiçbir terör örgütü bozamaz. Bu topraklarda tarih boyunca birçok terör örgütü faaliyet göstermis birligimize kast eden birçok örgütler vuku bulmus faaliyet yürütmüsler buralarda ancak hiçbiri muvaffak olamamis. Bundan sonra da basarili olamayacaklar. Biz insallah birlik ve beraberligimizi saglam tuttuktan sonra kardesligimizi bozmadiktan sonra bu topraklarda her zaman huzur refah baris ve güçlü bir devlet devam edecektir insallah" ifadelerinde bulundu.

"Vatansiz ve devletsiz hiçbir sey vücuda gelmez"

Huzuru, düzeni, kamusal refahi hiçbir zaman saglayamazsiniz, her seyden önce güçlü bir devletin olmasi lazim seklinde vurgu yapan Kaymakam Kaya, "Artik vatandaslarimiz bunun bilincinde. Hiç kimse artik terör örgütlerine kanmiyorlar, onlarin sözlerini aldanmiyorlar. Vatandaslarimiz artik bölgeye dönmüs durumda. Burada kendilerine yeni evler yapiyorlar. Geriye dogru bir göç söz konusu ve insallah bu topraklarda huzur refah selamet bundan sonra da devam edecektir. Bu vesile ile ben tekrar basta Ormancik sehitlerimiz olmak üzere tüm sehitlerimizi rahmetle minnetle yad ediyor, yakinlari da sabir diliyorum. Gözleri arkada kalmasin vatan ve devlet emin ellerde. Bu topraklar asla teröre, dis güçlere, dis düsmanlara iç düsmanlara asla teslim edilmeyecektir" diye konustu.

Bu anma töreni çok anlamli bir gün oldugunu bildiren Savur Güvenlik Koruculari ve Sehit Aileleri Dernek Baskani Mehmet Serif Yildiz, "1994 yilinda Ormancik Akyürek köyümüze 4 bir tarafi terör örgütü tarafindan sarilarak 21 vatandasimizi çoluk çocuk, kadin demeden sehit ettiler. Bunun canli sahidi olarak biz burada göreve gelirken hepsini gördük. PKK terör örgütünü lanetliyoruz, kiniyoruz. Bir daha ülkemizde, milletimize, insanlarimiza böyle bir olaylarinin olmamasini temenni ediyoruz. PKK terör örgütünü lanetliyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA