Marmaris'in Bazi Mahalleleri Beyaz Örtüyle Kaplandi

Mugla’nin Marmaris ilçesinin kirsal mahallerinde yillar sonra ilk kez kar yagdi. Jandarma ve belediye ekipleri yol güvenligi nedeniyle trafigi geçici süre kapatti.

Marmaris'in Bazi Mahalleleri Beyaz Örtüyle Kaplandi


Marmaris’e 35 kilometre mesafedeki Osmaniye ,Bayir ve Turunç Mahallesi’nde aksam saatlerinde kar yagdi. Bugün saat 21.00 siralarinda baslayan kar yagisi nedeniyle jandarma güvenlik nedeniyle karayolunu trafige kapatti. Mugla Büyüksehir Belediye ekipleri karayolunu temizlemek için is makineleri ile çalisma baslatti. Ayrica Içmeler-Turunç Karayolu arasinda kalan 650 metre yükseklikteki Kizilagaç Mevkii kar ile kaplandi. Kar yagisinin etkili oldugu mahallelerde olumsuz bir olay yasanmadi. Marmaris Ilçe Jandarma Komutanligi’na bagli ekipler 40 kilometrelik karla kapli karayolunda devriye gezerek zincir bulunmadigi için ilerleyemeyen 4 araç sürücüsüne yardimci oldu. Kirsal mahallede yasayan vatandaslar kar yagisini görüntüleyerek karin 3- 4 santim boyuna ulastigini belirtti.

Marmaris Belediyesine bagli ekipler kirsal mahalleleri dolasarak yol durumunu kontrol etmeye devam ediyor. Meteoroloji Müdürlügü yetkilileri kar yagisinin gece boyunca aralikli devam edecegini, sicakliklarin 0 ile -4 civarinda seyredecegini açikladi.

Kaynak: İHA