Eski Esya Meraki Is Yerini Müzeye Dönüstürmesine Sebep Oldu

Karaman’da eski esyalara meraki olan bir esnaf, aralarinda 100 yillik radyonun da bulundugu 200’ü askin eski esyasini adete müzeye dönüstürdügü is yerinde sergiliyor.

Eski Esya Meraki Is Yerini Müzeye Dönüstürmesine Sebep Oldu
Karaman’da mobilya satisi üzerine magazasi bulunan Tastan Atis (50), yaklasik 10 yil önce eski esyalara merak salmaya basladi.

Ilk olarak eski bir radyo alan Tastan Atis, daha sonra meraki daha fazla artinca elindeki esya sayisini 200’ün üzerine çikardi. Zamanla esyalarini koyacak yer sikintisi yasamaya baslayan Tastan Atis, is yerinin büyük bir kismini esyalarina ayirmaya karar verdi. Özel olarak yaptirdigi raflari is yerinin uygun yerlerine monte eden Tastan Atis, 200’ün üzerinde bulunan eski esyalarla is yerini adete müzeye çevirdi. Raflarda yer alan esyalarin basinda 100 yillik radyonun yani sira çesit çesit eski radyolar, televizyon, cep telefonu, gramofon, dikis makinesi, gaz lambalari, video oynatici, kamera, eski madeni paralar ve daktilo gibi esyalar bulunuyor. Is yerine gelen müsterilerin de ilgisini çeken eski esya koleksiyonda en çok dikkati çeken radyolar oluyor.

"Vitrindeki bu esyalar tarih kokuyor"

Eski esya merakina bir radyo ile basladigini anlatan Tastan Atis, daha sonra eski esya sayisinin her geçen gün artmaya basladigini ifade ederek, “Vitrindeki bu esyalar adeta tarih kokuyor. Bu esyalarin içerisinde paralardan tutunda radyolara her sey var. Bu da bende bir bagimlilik yapti. Gelen müsteriler magazamizi gezmeden önce burayi geziyorlar ve çok merak uyandiriyor. Insanlarin geçmiste yasadiklari ve kullandiklari seyleri burada hatirliyorlar. Bunlarda bizim hosumuza gidiyor. Magazamizdaki bu köseyi görmek için çok arkadasimiz buraya geliyor. Suanda en eski radyomuz 100 yilliktir ve tamamen pille çalisiyor. Sadece radyo degil diger esyalardan da asirlik olanlari var" diye konustu.

Kaynak: İHA