Dogu Karadeniz'de 361 Köy Ve Mahalle Yolu Ulasima Kapandi

Dogu Karadeniz Bölgesi’nde kar nedeniyle 361 köy ve mahalle yolu ulasima kapandi.

Dogu Karadeniz Bölgesi’ndeki Artvin, Gümüshane ve Rize’de etkili olan kar yagisi nedeniyle 361 köy ve mahalle yolu ulasima kapandi. Yüksek kesimlerde etkisini gösteren soguk hava ile birlikte etkili olan kar yagisi nedeniyle Artvin’in Ardanuç ilçesinde 5, Arhavi ilçesinde 5, Borçka ilçesinde 27, Murgul ilçesinde 3, Hopa ilçesinde 3, Savsat ilçesinde 21 ve Yusufeli ilçesinde 1 olmak üzere toplam 72 köy yolu ulasima kapanirken, Giresun’da 15 ilçede 184 köye kar nedeniyle ulasim saglanamiyor.

Gümüshane’de ise merkezde 25, Kelkit ilçesinde 2, Kürtün ilçesinde 5, Siran ilçesinde 2 ve Torul ilçesinde 5 olmak üzere toplam 39 köy yolu ulasima kapandi. Rize merkezde 2, Ardesen ilçesinde 4, Çamlihemsin ilçesinde 3, Findikli ilçesinde 7, Hemsin ilçesinde 2, Ikizdere ilçesinde 22, Kalkandere ilçesinde 3, Pazar ilçesinde 12 olmak üzere 55 köy yoluna ulasim saglanamazken, 140 personel ve 65 is makinesi ile yol açma çalismalari sürüyor.

Trabzon’da da etkili olan soguk hava ile özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yagisi nedeniyle 11 mahalle yoluna ulasim saglanamazken, Trabzon Büyüksehir Belediyesi ekiplerinin aksam saatlerine kadar kapali mahalle yollarini açma çalismalarinin tamamlanacagi belirtildi.
Kaynak: İHA