(ÖZEL) Servisçiler Odunpazari Belediyesi'ne Isyan Etti

Eskisehir’de günün erken saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yagisi servisçi esnafina zor anlar yasatti. Sabah isçi ve ögrenci tasirken trafikte yasadiklari sikinti karsisinda isyan eden servisçi Halil Dinkci, “Odunpazari Belediyesi 4 santimetrelik kar yagisiyla sinifta kaldi” ifadelerini kullandi.

(ÖZEL) Servisçiler Odunpazari Belediyesi'ne Isyan Etti
Eskisehir’de beklenen yogun kar yagisi günün erken saatlerinden itibaren etkisini gösterdi. Günler öncesinden Meteoroloji 3. Bölge Müdürlügü’nün tahminlerinde yer alan kar yagisi, sabah saatlerinde adeta hayati felç etti. Aniden etkisini gösteren yagisin ardindan isçi ve ögrenci servisi soförleri duruma isyan etti. Servis soförleri kar yagisinin meteoroloji raporlarinda yayinlanmasina ragmen belediyeler tarafindan hiçbir önlem alinmadigi için birçok kazanin yasandigini ve isçilerin isine, ögrencilerin okuluna geç kaldigini belirttiler.

Özellikle Çankaya Mahallesi’nde sabah saatlerinde servisçi esnafina zor anlar yasatan kar yagisina Odunpazari Belediyesi’nin geç müdahalesi çalisma kosullarini daha da zorlastirdi. Ara sokaklara giremeyen servisçiler, aileleri arayip çocuklarini ana caddeye çikartmalarini istedi.

“Isçi ve ögrenci servisleri yola çikmadan önce bu islemler yapilsa bu zorluklari yasamayacagiz”

Sabah erken saatlerde baslayan kar yagisina geç saatte müdahale edildigini belirten servisçi Cemil Ünsal, zor anlar yasadiklarini dile getirdi. Aileleri arayip çocuklarini ana caddelere çikartmalarini istediklerini belirten Ünsal, “Her seyi mevsiminde yasamak çok güzel ama biz servisçiler olarak sikinti yasiyoruz. Biz hizmet veriyoruz. Isçilerimizi ise, çocuklarimizi okula getiriyoruz. Ben sabah 6.40’ta kalktigimda kar basladi.

Odunpazari’na isçiyi birakip ögrenci almak için geldigimde kar, Çankaya Mahallesi’ni kilitlemisti. Velileri tek tek arayarak çocuklarini ana caddelere çikartmalarini istedik. Ana caddeler bile hiçbir küreme veya tuzlama çalismasi yapilmamis. Saat 9 gibi okula ögrencileri getirdik. Daha sonra sosyal medyada belediyenin ‘Görevimizi yaptik’ paylasimi yaptigini gördük. Isçi ve ögrenci servisleri yola çikmadan önce bu islemler yapilsa biz bu zorluklari yasamayacagiz” ifadelerini kullandi.

“Odunpazari Belediyesi 4 santimetrelik kar yagisiyla sinifta kaldi “

Gözünün önünde yasanan birçok kazanin geceden yapilmayan tuzlama çalismasinin sebep oldugunu belirten Halil Dinkci, Odunpazari Belediyesi’ni sert sözlerle elestirdi.

Tüm belirtilere ragmen geceden hazirlik yapilmayan kar yagisinda, Odunpazari Belediyesi’nin sinifta kaldigini söyleyen servisçi Halil Dinkci, su ifadeleri kullandi:

“Karin kalinligini görüyorsunuz. En fazla 3-4 santimetre kar yagdi. Odunpazari Belediyesi 4 santimetrelik kar yagisiyla sinifta kaldi. Biz can tasiyoruz, bizim isimiz servisçilik. Haliyle biz bu canlari sag salim götürmek için ugrasiyoruz. Bu sekilde de ekmegimizi yiyoruz. Bu 3-4 santimetrelik karda böyle olmamasi gerekiyor. Meteoroloji günler öncesinden belirtiyor sonuçta. Cep telefonlarimizda bile uygulamalar var. Her yer kar yagacagini gösteriyor. Gece hava sicakligi eksi 7-8 dereceye kadar düsüyor. Yerin buz oldugu belli. Yagistan önce yollar tuzlansaydi, düsen kar eriyecekti. Hiç kimse sikinti yasamayacakti. Gözümün önünde 10 tane kaza oldu. Yazik günah. Isçiler isine gitti, ögrenciler okullarina vardi. Ondan sonra tuzlama çalismasi yapildi.”
Kaynak: İHA