Kagithane'de Köpege Tecavüz Davasinda Sanigin Fotograflari Çekildi

Kagithane’de bir köpege tecavüz ettigi iddiasiyla yargilandigi davada beraat eden sanigin, Yargitay’in bozma kararinin ardindan yeniden görülen davasinda fotograflari çekildi. Sanigin fotograflari ile dava dosyasi, olay görüntülerindeki kisinin tespitinin yapilmasi için emniyete gönderildi.

Kagithane Hamidiye Mahallesi Nar Sokak’ta, 2014 yilinda meydana gelen olayda, sanik Hamdi Y.’nin ‘Nilay’ adli köpege tecavüz ettigi iddia edilmis ve sanigin kapatilan Istanbul 63. Asliye Ceza Mahkemesince yargilandigi davada, ‘hayasizca hareketlerde bulunma suçundan’ islediginin sabit olmadigi, ‘haksiz yere sahipli hayvani öldürme, ise yaramayacak hale getirme’ suçlarindan ise suçun unsurlari olusmadigi gerekçesiyle beraatina karar verilmisti. Yerel mahkemenin kararini inceleyen Yargitay, yerel mahkemenin kararini bozdu. Yargitay bozma ilaminda, güvenlik kamerasi görüntülerinde bilirkisi tarafindan inceleme yapilmasi gerektigini ve Istanbul Barosu Hayvan Haklari Merkezi avukatlarinin davaya katilma hakki bulunmamasina karsin davaya katildigini, kararin bu nedenle bozuldugunu belirtti.

Bozma kararinin ardindan Istanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesince yeniden görülen davanin durusmasinda, sanik Hamdi Y., müsteki avukati, Istanbul Barosu Hayvan Haklari Merkezi avukati ve sanik avukati hazir bulundu.

“Suçlamalari kabul etmiyorum”

Önceki savunmalarini tekrar ettigini söyleyen tutuksuz sanik Hamdi Y., “Görüntülerdeki kisi kesinlikle ben degilim. Suçlamalari kabul etmiyorum. Emniyette bana yaniltmali soru sordular. O yüzden de benim dedim. Üzerime geldiler, ne derlerse tamam dedim. Görüntülerdeki kisi sigara kullanmaktadir. Olay tarihinde sigara kullanmiyordum” ifadelerini kullandi. Sanik Hamdi Y.’nin, kamera görüntüleriyle karsilastirilmasi için fotograflari çektirildi. Durusmada beyanda bulunan müsteki avukati, olay görüntülerinin durusmada izletilmesini talep ederek, sanigin salonda izlerken utanç ve haya duygularinin devreye girecegini söyledi.

Durusmada görüsü sorulan Cumhuriyet savcisi, eksikliklerin giderilmesini istedi. Mahkeme, sanigin fotograflari ve dava dosyasinin Emniyet Genel Müdürlügü Daire Baskanligi’na gönderilmesine ve güvenlik kameralarindaki kisi ile köpege yönelik eylemin tespit edilerek rapor hazirlanmasina hükmetti. Görüntülerin izletilmesi talebinin hazirlanan rapordan sonra degerlendirilmesine karar veren mahkeme, durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA