Bursa Kent Konseyi'nden Baskan Erdem'e Ziyaret

Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem’i makaminda ziyaret eden Bursa Kent Konseyi Baskani Sevket Orhan, Bursa kültürünü yasatmak adina yaptiklari çalismalari paylasti. Orhan, Nilüfer Kent Konseyi ile de ortak çalismalar yapabileceklerini söyledi.

Bursa Kent Konseyi'nden Baskan Erdem'e Ziyaret
Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, Bursa Kent Konseyi Baskani Sevket Orhan’i makaminda agirladi. Halk Evi’nde gerçeklesen ziyarette Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Baslar, Bursa Büyüksehir Belediyesi Yerel Gündem Sube Müdürü Yasemin Tatli ile Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Emre Karagöz de yer aldi. Bursa Kent Konseyi olarak yaptiklari çalismalari Baskan Turgay Erdem ile paylasan Sevket Orhan, Bursa’da yasayan herkeste kente yönelik aidiyet duygusu olmasi gerektigini ifade etti.

Bursa kültüründe, dayanismanin, yardimlasmanin, barisin, sevgi ve sayginin oldugunu vurgulayan Bursa Kent Konseyi Baskani Sevket Orhan, “Kisi, dogdugu yeri elbette ki sevecek, ancak yasadigi yere de sahip çikmali. Bursa kültürünü yasatmamiz, Bursa’da yasayanlarin kenti sevmelerini, aidiyet duymalarini saglamamiz gerekiyor. Bunun için el ele vererek çalismaliyiz” diye konustu.

Nilüfer Kent Konseyi’nin Mahalle Komiteleri sistemini begendigini belirten Sevket Orhan, “Mahallelerde demokrasiyi yasatmak çok güzel” dedi.

Orhan, sehir adina birlikte ortak projeler gerçeklestirmek için Nilüfer Kent Konseyi’ni de ziyaret edecegini belirtti.

Bursa’nin en önemli yapi taslarindan birinin de Bursa Kent Konseyi oldugunu belirten Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem de, “17 ilçeyi kapsayan bir örgütlenmeniz var. Bizler de Bursa kültürüyle yasadik, bugünlere geldik. Farkli kültürlerin bir arada yasatildigi örnek bir kent olabiliriz. Biz bunu, Anadolu Arastasi projemizle gerçeklestirecegiz. Aidiyet duygusu çok önemli” dedi.

Nilüfer Kent Konseyi’nin de katilimciligi ve demokrasiyi içsellestiren bir konsey oldugunu söyleyen Baskan Turgay Erdem, örnek çalismalar gerçeklestirdiklerini ifade etti.

Bursa’nin bir çok yönüyle konusuldugu ziyaretin sonunda Sevket Orhan, Baskan Turgay Erdem’e “Bursa Kent Konseyi” plaketi takdim etti.
Kaynak: İHA