Ara Raporlar Baskan Isik'a Teslim Edildi

Kütahya Belediyesi ile TÜBITAK arasinda imzalanan "Gürültü Azaltim Senaryolarinin Gelistirilmesi" projesi protokolünün ara raporlari, Belediye Baskani Alim Isik’a teslim edildi.

Ara Raporlar Baskan Isik'a Teslim Edildi
TÜBITAK’tan gelen heyet ile görüsen Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, heyete yaptiklari çalismalar için tesekkür etti. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) Marmara Arastirma Merkezi Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü ile Kütahya Belediyesi arasinda 2020 yilinda imzalanan protokol geregi, Kütahya Gürültü Azaltim Senaryolarinin Gelistirilmesi projesi kapsaminda yapilan çalismalarin birinci ara raporu tamamlandi.

Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, konu ile ilgili yaptigi açiklamada “Bu ara raporda verilen bilgiler dogrultusunda özellikle çevresel gürültü yönetimi konusunda, belediye mücavir alan sinirlari içinde karayolu, sanayi, demiryolu ve eglence alanlarindan kaynaklanan gürültülerin azaltilmasi, gerek ulasim master planimiz gerekse sehir master planlamasi konusunda TÜBITAK uzmanlarimiz gürültü azaltim senaryolarinin eylem planini hazirlama sürecine geldi” diye konustu.

Belediye Baskani Isik, emegi geçenlere tesekkür ederek, “Bundan sonra yapilacak çalismalarda da arkadaslarimiza basarilar diliyorum. Belediye ekiplerimiz, Çevre ve Sehirlik Müdürlügü Ekipleri ve TÜBITAK uzmanlarinin ortak çalismasiyla birkaç gün Kütahya’da bu konu ile ilgili saha çalismasi yapacak” dedi.

Gürültü eylem plani protokolü kapsaminda, Agustos ayi 2022 yilina kadar eylem planlarinin hazirlanacagi belirtildi.
Kaynak: İHA