Gençler Kar Altinda Doga Yürüyüsü Yapti

Amasya’da gençler kar yagisi altinda doga yürüyüsü yapti.

Gençler Kar Altinda Doga Yürüyüsü Yapti
Amasya Gençlik Merkezi’nin "Tabiat en sefkatli annedir" sloganiyla Boraboy Gölü Tabiat Parki’nda düzenledigi doga yürüyüsüne yüzlerce sporcu ve gönüllü genç katildi.

Gençler, yürüyüsten önce Ankara havasi ve horon esliginde isinarak doga yürüyüsü yapti.

Ormanin içerisinde temiz havasi, sira disi cografyasi ile "Amasya’nin nazar boncugu" , “Türkiye’nin turizm cenneti” ve "Huzur veren mekan" olarak adlandirilan Boraboy Gölü Tabiat Parki’ni görmek isteyenler bölgeye akin etti. Düzenlenen doga yürüyüsü öncesinde üniversite ögrencileri kar üstüne Ankara yöresine has oyun havalari ve horon oynayarak karli ve temiz havanin tadini çikardi.

“Boraboy Gölü’ne ilk firsatta ’gençlik kampi’ yapilmasi gerek”

Gençlik ve Spor Bakanligi Rehberlik ve Denetim Baskani Hasan Davulcu, Amasya’ya yapilan yatirimlar hakkinda IHA Muhabirini konustu.

Davulcu, “Amasya Gençlik Merkezimizin ve Il Spor Müdürlügümüzün ’doga yürüyüsü’ organizasyonundayiz. Boraboy’un bu essiz güzelligini Türkiye’ye, dünyaya tanitmak gerektigini düsünüyorum. Amasya, gençlik ve spor yatirimlarin da kendi nüfus ölçeginde en iyilerinden bir tanesi. Bütün ilçelerimizde ihtiyaca göre çok ciddi hizmetlerimiz ve yatirimlarimiz var. Mutlaka Boraboy’a ilk firsat oldugunda bir gençlik kampi yapilmasi gerektigini düsünüyorum. Bugün aramizda sporcularimiz var, gençlerimiz var kulüplerimiz var, ilçelerden gelen arkadaslarimiz var. Hepsine ayri ayri tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA