Yüksekova'da 2 Asiret Arasinda Yasanan Kavga Barisla Sonuçlandi

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde geçtigimiz günlerde iki taraf arasinda çikan kavga, kanaat önderlerinin araya girmesiyle taraflar arasinda baris saglandi.

Yüksekova'da 2 Asiret Arasinda Yasanan Kavga Barisla Sonuçlandi
Yüksekova’da geçtigimiz günlerde iki taraf arasinda çikan kavga sonucunda 4 kisi yaralanmisti. Yasanan kavganin ardindan kanaat önderi Ismet Buldan ve Büyükçiftlik Belediye Baskani ve kanaat önderi Rüstü Zeydan’in araya girmesiyle taraflar arasinda baris saglandi. Bir araya gelen her iki taraf yasanan olaydan üzüntü duyduklarini ifade ederek, bu tür olaylarin bir daha yasanmamasi için el sikisarak baris sagladilar. Yasanan tatsiz olay sonra barisla sonuçlanmasina sevindiklerini ifade eden kanaat önderi Ismet Buldan, ”Tüm Yüksekova halki bu olayin üzerinde durdu hepsine tesekkür ederiz. Kimsenin hakki degil Yüksekova’nin çarsisinda olay çikarmaya ve bu olaylarin bir daha yasanmamasini temenni ediyoruz” dedi.

Yüksekova artik huzurun ve güvenin sehri olmali diyen kanaat önderi Rüstü Zeydan ise ”Bundan 3 gün önce Kaymakamimizin nezaretinde bir araya geldik. Birbirimize baris eli uzattik. Bugünde birbirimizin evlerini ziyaret ederek çaylarini içtik. Bir daha Yüksekova’miza, ilçemize ve sehrimize bu tür sikintilarin yasanamamasini ümit ediyoruz. Inaniyorum ki her serde bir hayir vardir. Rabbim bir daha kaza bela vermesin Yüksekova’miz eski huzuruna kavusur, eski güzel günlerine geri döner” dedi.

Kaynak: İHA