Ölümü Sonrasi Annesi Ve Dayisi Tutuklanan Minik Aysenur'un Babasi, Kizinin Cenazesini Feryat Ederek Aldi

Burdur’da 3 yasindaki Aysenur’un cenazesi biyolojik babasi oldugunu ispat edebilmek için DNA testi veren Erdi Karakiraz’a teslim edildi. Acili baba, kizinin cenazesine sarilarak feryat edip, “Kizimin cenazesini verdiler, oglumu da böyle vermesinler” dedi.

Ölümü Sonrasi Annesi Ve Dayisi Tutuklanan Minik Aysenur'un Babasi, Kizinin Cenazesini Feryat Ederek Aldi
Burdur’da 3 yasindaki Aysenur Kazik, annesi Kader K. tarafindan yataginda ölü bulunmasinin ardindan anne Kader K. ve dayi Hizir Tunç Ç. önce gözaltina alindi, ardindan çikarildiklari mahkemece tutuklandi. Aysenur’un nüfus kayitlarinda Erdogan Kazik’in üzerine kayitli olmasi üzerine Erdi Karakiraz ve Erdogan Kazik’a DNA testi yapildi. Aysenur’un cenazesi ise iki gün boyunca kimse tarafindan alinmadi. Biyolojik baba oldugunu iddia eden Erdi Karakiraz’in girisimleri ve anneanne Yüksel K.’nin sehri terk etmesinin ardindan savcilik Aysenur’un cenazesinin Karakiraz tarafindan alinabilecegine izin verdi.

Cenazeyi almak için Burdur Devlet Hastanesine gelen Erdi Karakiraz ve ailesi feryat etti. Aysenur’un nüfus kayitlarinda anneanne ve üvey dedesinin üzerine kayitli olmasi üzerine aile üyeleri anneannenin de suç isledigini belirterek Yüksel K.’nin evrakta sahtecilik yaparak çocugu kendi üzerine aldigini belirtti.

Erdi Karakiraz ve Kader K.’nin bir diger çocuklari T.K., olayin ardindan Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan koruma altina alindi. Erdi Karakiraz, “Bana oglumu teslim edin. Kizimin ölüsünü aldim. Oglumu da mi ben böyle alacagim. Ben oglumu istiyorum” ifadelerini kullandi.

Öte yandan, minik Aysenur’un cenazesinin Konya’nin Aksehir ilçesinde topraga verilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA