Mus'ta Polis Ekipleri Yeni Yila Dondurucu Sogukta Elleri Tetikte Girdi

Mus Il Emniyet Müdürlügünde görevli polis ekipleri, dondurucu soguga ragmen kentin huzur, güven ve asayisini saglamak amaciyla yeni yila elleri tetikte girdi.



Kentin birçok noktasinda uygulama yapan polis ekipleri, yeni yili görev basinda karsiladi. 560 personelin katilimiyla uygulama yapan Il Emniyet Müdürlügü, yeni yilda suçlulara ve terör örgütlerine geçit vermemeyi hedefliyor. Suçlularin korkulu rüyasi haline gelen polis, uyusturucu arama köpegi Thor’un da destegiyle uygulamalarda uyusturucu tacirlerine geçit vermiyor. Kent genelindeki kar ve soguk havaya ragmen uygulama yapan KOM, Narkotik, TEM, Asayis, PÖH, Trafik ve Çocuk Subesi ekipleri 653 araçta arama gerçeklestirdi. 2 bin 753 kisinin sorgulamasinin yapildigi uygulamalarda; 0.86 gram sentetik uyusturucu, 5.35 gram esrar, 3 ruhsatsiz tabanca, 20 bin makaron ele geçirildi. Bir kisiye uyusturucu ve uyarici madde kullanmadan, 17 kisiye ise çesitli suçlardan dolayi islem yapildi.

Mus Valisi Ilker Gündüzöz, yeni yil dolayisiyla Hasköy ilçesi Gökyazi Jandarma Karakolu, Polis Özel Harekat Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligini ziyaret etti.

“Hava çok soguk eksi 10 civarinda”

Ziyaretlerin ardindan gazetecilere açiklamalarda bulunan Vali Gündüzöz, bugün jandarma ve polis uygulama noktalarini ziyaret ettiklerini söyledi.

Herkesin evinde ve çesitli yerlerde yeni yila girerken aileleriyle birlikte huzur içerisinde olmasi için jandarma ve polisin görevde oldugunu ifade eden Vali Gündüzöz, “Mus’un da sartlarini biliyoruz. Hava çok soguk eksi 10 civarinda. Gece hava sicakligi daha da düsecek. Dondurucu soguk havaya aldiris etmeden görev suuru içerisinde kamu düzenin tesisi, vatandasimizin huzuru ve güvenli yilbasi gecesi geçirmesi için tüm jandarma ve polis teskilatimiz ayakta ve görevde” dedi.



“Huzur kenti Mus yine huzurlu bir gece geçiriyor”

Sultan Alparslan diyari Mus’tan tüm Türkiye’nin yeni yilini kutladigini vurgulayan Vali Gündüzöz, “Mus’umuzda hiçbir sikinti yok. Huzur kenti Mus yine huzurlu bir gece geçiriyor. Su anda üs bölgelerinde, Senyayla bölgesinde 1,5 metre ve farkli noktalarda 4 metre kar var. Gecenin ayazinda görev yapan kahraman jandarmamiz var. Yine üs bölgelerinde güvenlik güçlerimiz görevdeler. Arazide de 24 saat esasina göre her türlü iklim kosullarina dayanikli bir sekilde görevde olan kolluk kuvvetleri var. Allah onlarin ayagina tas degdirmesin” diye konustu.

Kaynak: İHA