Çankaya 2021 Yilinda Yeni Eserlerine Kavustu

Çankaya 2021 yilinda pandeminin olusturdugu ekonomik zorluklara karsi sosyal yardimlara agirlik verirken, Çankaya’ya yeni eserler kazandirdi. Bir yilda bir dönemlik yatirim programini hayata geçiren Çankaya Belediyesi, 2021 yilinda 20 açilis, 7 temel atma, 3 yenileme çalismasina imza atti.

Çankaya 2021 Yilinda Yeni Eserlerine Kavustu
2021 yili Çankaya’da yatirimlarin, yeni eserlerin yili oldu. 1 yilda bir dönemlik yatirim programini hayata geçiren Çankaya Belediye Baskani Alper Tasdelen, 2021 yilinda 20 açilis, 7 temel atma, 3 yenileme çalismasina imza atti. Bu yil Çankaya’ya 9 yeni park kazandiran, içinde en modern Çankaya evlerinden birini de barindiran Yildiz Hizmet Binasi ve Belediye Bahçesi’ni hizmete sunan Çankaya Belediyesi, 3 Çankaya Evi’ni daha hizmete açarken, 2 Çankaya Evi’nin de temelini atti. Çankaya bu yil ayrica Fikret Otyam Kültür Merkezi, 23 Nisan Çocuk Evi, Bebek Kütüphanesi ve Asik Veysel Engelsiz Yasam Merkezi’ni de ilçeye kazandirdi. Çankaya’nin 2021 yili içinde yapimina basladigi en önemli eserlerden biri de Bademlidere Kent Ormani ve Parki oldu. 500 bin metrekaresi orman, 250 bin metrekaresi parktan olusan dev park için agaçlandirma çalismalari basladi.

Proje için 20 binden fazla yeni agaç dikilirken, park alaninin yapimina 2022 bahar

basinda baslanacak.

“Çankaya’da sosyal yardimlar artti”

Çankaya Belediyesinin ilçenin dört bir yaninda açtigi tesislerin ve hizmet merkezlerinin, bulundugu bölgenin en güzel yapilari olduguna dikkat çeken Çankaya Belediye Baskani Alper Tasdelen "Biz Çankayamiza deger katan eserlere imza atiyoruz. Biz Çankayalinin yasam kalitesini yükseltmek için hizmet üretiyoruz. 2021 yilinda bir ilçe belediyesinin 5 yilda yapabilecegi yatirimdan fazla eseri Çankaya’ya kazandirdik. Bir yandan da vatandaslarimizi bu ekonomik kosullarda yalniz birakmadik. Sosyal yardimlarimizi arttirarak sürdürdük. Gida kolilerimizi, çocuklarimizin; sütünü, kislik giyeceklerini, kirtasiye ve kitap ihtiyaçlarini ulastirdik. 600 TL nakit destegi verdigimiz Halk Kart ile bu yil 800 ailemizin daha derdine derman olduk. Üniversite ögrencilerimize aksam yemegi vermeye basladik. Halkimizin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarini imkanlarimiz ölçüsünde karsilamaya her zaman özen gösterdik" ifadelerini kullandi.

“Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçesi Çankaya”

Çankaya Belediyesinin tesisleri, hizmetleri, sosyal yardimlari ve projeleriyle vatandasin her zaman yaninda oldugunu vurgulayan Baskan Tasdelen söyle devam etti: "Vatandaslar, kütüphanemize gelecek. Sonra okul öncesi tüm Türkiye’ye örnek olan kreslerimize gidecek egitim alacaklar. Genç olacaklar özel sektörde bile var olmayan spor tesislerimizden, yüzme havuzlarimizdan yararlanacaklar. Hem Erdal Inönü yüzme havuzu hem de Mustafa Kemal Atatürk Spor Merkezi Çankayalilarin iftihar ettigi örnek tesisler oldu. Anneler tüm ilçe çapinda yayginlastirdigimiz Çankaya Evlerimizde meslek ve hobi kurslarina katiliyor. Yurttaslarimiz kent ve tarim hobi evimizde bahçe ve tarim dersleri aliyor. Ömür boyu egitim alaninda Bahar Evlerimiz daha yasli vatandaslarimizin ikinci adresi oldu. Böylece Çankaya Belediyesi hayatin her alaninda var olan bir belediye haline geldi. 2014 yilinda göreve geldigimde verdigim sözü tuttugum için çok mutlu ve gururluyum. Biz Mustafa Kemal’in ilçesiyiz. Atatürk’e layik olmak zorundayiz. Iste bu süreçte, bu dönüsümde emegi geçen tüm çalisma arkadaslarima tesekkür ediyorum. 2022 yili da yeni hizmetleri hayata geçirecegimiz bir yil olacak."

Çankaya’da 2021 yilinda yapilan yatirimlar su sekilde:

Açilisi yapilan yatirimlar; Bitki Satis Magazalari, Bekir Coskun Parki, Türkan Saylan Çankaya Evi, Fikret Otyam Sanat Merkezi, 23 Nisan Çocuk Evi, Karapinar Spor Parki, Birinci Sinif Atik Getirme Merkezi, Karapinar Aile Sagligi Merkezi, Nazim Hikmet Çankaya Evi, Eczacilar Anit Parki, Yasamkent 13 Ekim Baskent Parki, Asik Veysel Engelsiz Yasam Merkezi, Yasamkent Nida Tüfekçi Parki, Cevizlidere Edip Akbayram Parki, Cevizlidere Çocuk Oyun Parki, Bebek Kütüphanesi, Yildiz Hizmet Binasi ve Belediye Bahçesi, Yildiz Çankaya Evi, Akpinar Genco Erkal Parki, Mutlukent Muhtar Ayfer Yargiç Parki.

Temeli Atilan yatirimlar; Mürsel Uluç Pazaryeri, Karapinar Çankaya Evi, Metin Oktay Gün. Bak. Evi, Karapinar Gün. Bak. Evi, Keklikpinari Pazaryeri, Asikpasa Pazaryeri, Kirkkonaklar Çankaya Evi.

Yenileme çalismasi yapilan yatirimlar; Simon Bolivar Parki, Sili Meydani, Balerinler Heykeli.
Kaynak: İHA