Afyonkarahisar'da 2021 Yilinda Bakin En Çok Hangi Suçlar Artti

Afyonkarahisar Il Emniyet Müdürü Ali Temiz, Afyonkarahisar’in 2021 yili suç islenme oranlarina deginerek, “Asayis olaylarinda Türkiye geneline bakacak olursak, mala karsi islenen suçlari ve dolandiricilik olaylarinda özellikle internet üzerinden dolandiricilik bu yil büyük artis gösterdi, ancak yakalama ve olay aydinlatmalarinda da müthis bir artis var” dedi.

Afyonkarahisar'da 2021 Yilinda Bakin En Çok Hangi Suçlar Artti
Temiz, yilbasi tedbirleri kapsaminda kentin farkli noktalarinda olusturulan uygulama noktalarinda görev yapan meslektaslarini ziyaret ederek, yeni yillarini tebrik etti. Ziyaretlerinin ardindan gazetecilerin sorulari üzerine açiklamalarda bulunan Temiz, vatandaslarin huzurlu bir yilbasi geçirmeleri için gerekli tüm tedbirlerin alindigini dile getirdi. Temiz, “Vatandaslarin yeni yila huzurlu girmeleri için tedbirlerimiz dün öglen itibari ile basladi.

Yaklasik bin 400 görevlimiz, 258 resmi ekibimiz var. Sehrin farkli noktalarinda uygulama noktalarimiz var. Suana kadar yansiyan olumsuz ya da büyük bir olayimiz yok, simdilik sakin geçiyor. Ilerleyen saatlerde de insallah vatandaslarimiz huzur ve güven içinde yeni yila girerler. Umarim 2022 yilini huzur ve refah içerisinde karsilar, mutlu bir yil geçiririz” dedi.



“Büyük bir sikintimiz yok, iyi bir sene geçirdik diyebiliriz”

Ardindan bir gazetecinin ‘Afyonkarahisar’da 2021 yili suç isleme oranlarina bakildigi zaman önceki yillara göre nasil geçti?’ sorusunu cevaplandirarak sunlari söyledi:

“81 ilin katilimiyla Ankara’da bir toplanti gerçeklestirdik. Toplantida 2021 yilinin genel bir degerlendirmesi yapildi. Afyonkarahisar olarak gayet iyi durumdayiz. Asayis olaylarinda Türkiye geneline bakacak olursak, mala karsi islenen suçlari ve dolandiricilik olaylarinda özellikle internet üzerinden dolandiricilik bu yil büyük artis gösterdi. O konularda bir artis var. Ancak yakalama ve olay aydinlatmalarinda da müthis bir artis var. Afyonkarahisar geneline baktigimizda iyi durumdayiz, ciddi anlamda büyük bir sikintimiz yok, iyi bir sene geçirdik diyebiliriz.”
Kaynak: İHA