Osmaneli'nde Tarim Isçilerine Kovid-19 Asisi Yapiliyor

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadele kapsaminda mobil asi ekipleri tarafindan mevsimlik tarim isçileri asilaniyor.

Ilçe Toplum Saglik Grup Baskani Uzm. Dr. Kamil Özdemir koordinesinde mobil asi ekipleri hem asilama yapiyor hem de asi olmayanlari ikna çalismalarini sürdürüyor.

Osmaneli Toplum Sagligi Merkezi Asilama Koordinatörü Dr. Irem Nur Atak, konuyla ilgili yaptigi açiklamada, Kovid-19 pandemisini yenmenin en önemli silahinin, toplum genelinde yapilacak olan asilama oldugunu söyledi.

Çerkesli köyüne Sanliurfa'dan gelen 120 mevsimlik tarim isçisine asi uygulamasi gerçeklestirdiklerini belirten Atak, "Ekip olarak asinin faydalarini anlatiyoruz ve onlar da ikna oluyorlar. Gittigimiz köyler ne kadar uzak olsa da bizim için fark etmez. Çünkü merkeze gelemeyen vatandasa hizmet götürmek bizim için çok daha önemli. En uzak köylere giderek asi yaptiktan sonra onlarin gülümsemesi, tesekkür etmesi, bizim bütün yorgunlugumuzu aliyor." ifadelerini kullandi.

Çerkesli Köyü Muhtari Mustafa Metin ise köye gelip asi çalismasi yapan saglik çalisanlarina tesekkür etti.

Metin, "Ekipler köy meydaninda vatandaslari asiliyor. Asi için köy kahvesinde toplandik. Köyümüzde asi sirasi gelen herkes asini olacak. Vatandaslarimiz asi için is yogunluklarindan Osmaneli'ne gidemiyor ama ekipler asi için ayagimiza kadar geldi. Köy sakinleri olarak çok mutlu olduk." dedi.

Kaynak: AA