Filistin Yönetimi Açiklamasi Israil'in Tutuklulara Yönelik Baskilari Sürerse Tüm Filistin'de Tansiyon Yükselecek

Filistin yönetimi, Israil'in, hapishanelerdeki Filistinli tutuklulara yönelik baskilarinin devam etmesi durumunda tüm Filistin'de tansiyonun yükselecegi uyarisinda bulundu.

Filistin Esirler Cemiyeti Baskani Kaddura Faris, yaptigi yazili açiklamada, Filistin yönetiminin, Israil'e açik bir mesaj göndererek tutuklulara yönelik baskilarinin dogurabilecegi sonuçlar konusunda uyardigini belirtti.

Açiklamaya göre, Filistin yönetimi, günlerdir devam eden baskilar ve diger tutuklulari cezalandirici tutumunun yansimalarindan Israil'i sorumlu tuttu ve bu durum devam ederse tüm Filistin'de tansiyonun yükselecegini vurguladi.

Filistin yönetimi ayrica ABD'den de Israil'e Filistinli tutuklulara yönelik söz konusu uygulamalarini durdurmasi için baski yapmasini istedi.

Filistinli 6 tutuklu, 6 Eylül sabahi, Israil'in kuzeyindeki yüksek güvenlikli Gilboa Hapishanesinden tünel kazarak kaçmisti. Israil güçleri olayin ardindan Filistinli tutuklulara yönelik baskilari artirmisti.

Filistin Esirler Cemiyetinden dün yapilan yazili açiklamada, Israil özel kuvvetlerinin Gilboa Hapishanesinin 3 numarali bölümüne baskin düzenledigi, Filistinli tutuklulara kötü muamelede bulundugu ve bazilarini baska cezaevine naklettigi belirtilmisti.

Kaynak: AA