Fal Baktırmak Günah mıdır? Fal Baktırmanın Günahı Kahve Falı, Tarot Falı, Su Falı

Geleceği öğrenmek için bakılan falın dinimizde yeri olup olmadığı her geçen gün daha fazla kişi tarafından araştırılıyor. 'Fal bakmak günah mıdır?' sorusunun pek çok kişi tarafından sorulması üzerine ise İslam alimleri bu konuda çeşitli açıklamalar gerçekleştirmiştir. Peki, fal bakmak günah mıdır? Fal baktırmanın günahı nedir? İşte fal baktırmanın günahı hakkında merak edilenler...

Fal Baktırmak Günah mıdır? Fal Baktırmanın Günahı Kahve Falı, Tarot Falı, Su Falı
Tarot, su, el, yıldız gibi pek çok çeşidi bulunan fal uzun yıllardır pek çok kişi tarafından uygulanan eylemlerden birisidir. Gelecek hakkında bilgi sahibi olmak, istenmeyen durumlara karşı önlem almak için bakılan falın dindeki yeri ise her geçen gün daha fazla kişi tarafından araştırılıyor. Falın dinimizdeki yerini merak eden Müslümanların  'Fal baktırmak günah mıdır?' sorusunu sorması üzerine İslam alimleri bu konuda çeşitli açıklamalar gerçekleştirmiştir.  Peki Fal baktırmak günah mıdır? Fal baktırmanın günahı  nedir?  İşte tarot, kahve, yıldız, su falı hakkında merak edilenler…

Fal Baktırmak Günah mıdır?


Günümüzde özellikle genç yaş grupları bir araya geldiklerinde eğlence amacıyla fal bakmaktadır. Eğlence maksadıyla bakılıyor olsa da dinimiz bu konuda ciddi uyarılar gerçekleştirmiştir. İnsanların günlük hayatını etkileyebiliyor olması, körü körüne inanmaya neden olması, bazı insanların hayatını olumsuz yönde etkileyebilmesi sebebiyle fal baktırmanın dinimizde herhangi bir yeri yoktur. Bu nedenle İslam alimleri Müslümanlardan gelen ‘Fal baktırmak günah mıdır?' sorusunu İslami kaynaklara dayanarak günah olarak yanıtlamıştır.

Fal Baktırmak Günah mıdır? Fal Baktırmanın Günahı Kahve Falı, Tarot Falı, Su Falı

Yüce Allah (c.c), bu konuyla ilgili Maide Suresinde, ''Ey iman edenler, içki, kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak şeytanın işlerinden olan pisliklerdir. Öyleyse, bun(lar)dan kaçının; umulur ki kurtuluşa erersiniz.'' buyurmaktadır.

Bunun yanı sıra insanı geleceği öğrenmeye iten durumlardan birisi olan fal konusunda Hz. Muhammed (S.A.V) hadis-i şerifinde “Kâhinler bir şey değildirler.” (Müslim, Selam 123) sözünü kullanmıştır. Bu duruma göre geleceği bildiğini iddia eden kişilerinin sözlerinin yalandan ibaret olduğu anlaşılmaktadır. Falın türü her ne olursa olsun; su falı, tarot falı, yıldız falı, el falı, kahve falı fark etmeksizin ‘fal baktırmak günah mıdır?' sorusunun cevabı değişmemektedir. Fal baktırıldığında söylenenler tutsa da dinimizde falın herhangi bir hükmü yoktur.

“Gaybın anahtarları Allah'ın yanındadır. Başkası onu bilemez.” (En'am, 6/59)

Cebrail (a.s)'ın, “Kıyamet ne zaman kopacaktır?” sorusuna Efendimiz: “Bu konuda sorulan, sorandan daha bilgili değildir” buyurmuştur. (Buharî, İman 37) Peki, fal baktıranın namazı kabul olmaz mı?

FAL BAKTIRANIN KIRK GÜN NAMAZI KABUL OLMAZ MI?


Falcıların ve fal baktıran kişilerin namazının kabul olup olmayacağı konusunda çeşitli görüşler bulunmaktadır. Ancak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) 'Her kim bir arrafa gidip de ona bir şey sorarsa, kırk gecelik namazı kabul olmaz.' (Müslim, Selâm, 125) diyerek fal baktırmanın oldukça günah olduğunu ve fal baktıran kişinin namazının kabul olmayacağını açıklamıştır.

Ebû Dâvûd'da geçen bir diğer hadis ise şudur:

'Kim bir kâhine gider, dediklerini doğrularsa; şüphesiz ki Muhammed'e indirilmiş olanı inkâr etmiş olur.' (Ebû Dâvûd, Tıb, hadis no: 3904).
“Kâhinler bir şey değildirler.” (Müslim, Selam 123)

Yüce Allah (c.c), bu konuyla ilgili Maide Suresinde, ''Ey iman edenler, içki, kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak şeytanın işlerinden olan pisliklerdir. Öyleyse, bun(lar)dan kaçının; umulur ki kurtuluşa erersiniz.''

Fal Baktırmak Günah mıdır? Fal Baktırmanın Günahı Kahve Falı, Tarot Falı, Su Falı

Fal baktırmak günah mıdır? Sorusu İslam kaynaklarına göre bu şekilde cevaplandırılmıştır.