TEKNOFEST 2021 Roket Yarislari Tuz Gölü'nde Devam Ediyor

TEKNOFEST 2021 kapsaminda Tuz Gölü'nde düzenlenen Roket Yarislari 8. gününde, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank'in katilimiyla devam etti.

ROKETSAN ve TÜBITAK SAGE yürütücülügünde düzenlenen ve 12 Eylül'e kadar sürecek yarislar kapsaminda bugün 13 takim tarafindan orta irtifa (10 bin fit) ve zorlu görev (Kademeli Roket) atislari yapildi.

Takimlari olusturan lise ve üniversiteli gençler atislari, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Leyla Sahin Usta, Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi (T3 Vakfi) Mütevelli Heyeti Baskani ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Baskani Selçuk Bayraktar, ROKETSAN Genel Müdürü Murat Ikinci, TÜBITAK SAGE Müdürü Gürcan Okumus esliginde izledi.

Atislari heyecanla izleyen Bakan Varank, gün boyu ögrencilerle bir araya gelerek sohbet etti, atis alanina kurulan stantlari ziyaret etti ve gelistirilen roketlere iliskin bilgi aldi.

Varank, ögrencileri azim ve basarilari dolayisiyla tebrik etti.

Havacilik, uzay ve teknoloji konularinda toplumda farkindalik olusturmak, bu alanlara ilgisi olan gençleri desteklemek, gençleri gelecegin teknolojileri üzerinde arastirma yapmaya özendirmek ve profesyonel tasarim süreçlerine asina olmalarini saglamak amaciyla düzenlenen yarislar, yarin yüksek irtifa (20 bin fit) atislariyla devam edecek.

Kaynak: AA