Tarihi Tristramp Köskü, Izmir Edebiyat Müze Kütüphanesi Olarak Hizmete Açildi

Izmir'in Bornova ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanligi destegiyle Izmir Valiligi tarafindan restore edilen tarihi Tristramp Köskü, Izmir Edebiyat Müze Kütüphanesi olarak hizmete alindi.

Kütüphanenin açilis törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan, Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, Kültür ve Turizm Bakanligi Kütüphaneler ve Yayimlar Genel Müdürü Ali Odabas ve protokol üyeleri katildi.

Bakan Yardimcisi Demircan, törende yaptigi konusmada, somut ve somut olmayan kültürel mirasi korumak için çalismalar yaptiklarini belirtti.

Demircan, insanoglunun kütüphanelerden yasam ve sanat üzerine çok sey ögrendigine dikkati çekerek, "Güzel bina, güzel restorasyon ve bu güzel binanin içinde edebiyat, güzel sanatlar var. Emegi geçenleri kutluyorum." dedi.

Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger ise önemli kültürel faaliyetler yürüttüklerini ve müze kütüphanesinin de degerli bir çalisma oldugunu söyledi.

Türkiye'de ve Izmir'de kütüphaneciligin gelistigine isaret eden Vali Kösger, Izmir Edebiyat Müze Kütüphanesinin de edebiyatla ilgilenen herkese hizmet verecegini belirtti.

Izmir Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, kütüphanenin koleksiyonunda Muzaffer Izgü, Atilla Ilhan gibi Izmir'de dogmus ya da uzun yillar yasamis, yöreyle bütünlesmis yazarlarin eserleri ile objelerinin yer aldigini kaydetti.

Karaçanta, kütüphanenin materyal sayisinin, satin alinan kitaplar, Atatürk Il Halk Kütüphanesi koleksiyonunda bulunan Kent Arsivi Koleksiyonu ve Izmir Büyüksehir Belediyesinden bagislanan eserlerle 5 bin 108'e ulastigi bilgisini verdi.

Açilisin ardindan kütüphaneyi gezen protokol üyeleri eserler hakkinda bilgi aldi.

Kaynak: AA