SUBÜ'de Biyomedikal Teknolojiler Uygulama Ve Arastirma Merkezi Kuruldu

Merkezde, biyomedikal çalismalar için gerekli laboratuvarlari kurmak, isletmek, medikal sistem ile cihazlarin ölçme, test, ayar ve kontrol çalismalarini kapsayan süreçler, ulusal ve uluslararasi düzeyde arastirilacak.

Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) bünyesinde Biyomedikal Teknolojiler Uygulama ve Arastirma Merkezi kuruldu.

SUBÜ'den yapilan açiklamaya göre, Resmi Gazete'de yayimlanan yönetmelikle üniversite bünyesinde kurulan merkezle tibbi cihazlar konusunda disa bagimliligin azaltilmasi amaçlaniyor.

Merkezde, biyomedikal çalismalar için gerekli laboratuvarlari kurmak, isletmek, medikal sistem ile cihazlarin ölçme, test, ayar ve kontrol çalismalarini kapsayan süreçler ulusal ve uluslararasi düzeyde arastirilacak.

Bu alanlarda egitimler vermek ve Türkiye'nin biyomedikal mühendisligi alaninda potansiyelini gelistirerek tibbi cihazlar konusunda disa bagimliligi azaltmak için Ar-Ge faaliyetlerinde bulunulacak.

Merkezle tibbi teshisle tedavi amaçli cihaz teknolojilerinin gelistirilmesinde, bakiminda ve isletilmesinde mühendislik bilgi birikimi ve teknikleri kullanilarak saglik hizmetlerinin kalitesi ve verimliliginin arttirilmasi da hedefleniyor.

Merkez bünyesinde ayrica biyomedikal alanda egitim alan ögrencilere staj ve uygulama imkani saglanarak egitim-ögretime katkida bulunulacak.

Ulusal ve uluslararasi düzeyde biyomedikal mühendisligi alaninda ilgili akademik danismanlik hizmeti verilecek.

SUBÜ akademisyenlerinin daha önce gelistirdigi ve topluma hizmet alaninda YÖK Üstün Basari Ödülü alan kanser tedavi cihazi ve damar iziyle kimlik tarama cihazi gibi tibbi cihazlar, merkez çatisi altinda daha disiplinli bir sekilde gelistirilebilecek.
Kaynak: AA