SGK Saglik Hizmetleri Fiyatlandirma Komisyonu Karari Resmi Gazete'de Yayimlandi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Baskanliginin "Sosyal Güvenlik Kurumu Saglik Uygulama Tebliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Teblig" ile "Saglik Hizmetleri Fiyatlandirma Komisyonu Karari", Resmi Gazete'nin mükerrer sayisinda yayimlandi.

Buna göre, SGK Saglik Uygulama Tebligi (SUT) eki "Bedeli Ödenecek Ilaçlar Listesi"nde kayitli 52 ilaç geri ödeme kapsamindan çikarildi.

Ayni listede yer almamakla birlikte geri ödeme basvurulari bulunulan ve karar agaci tamamlanan ve/veya degerlendirme süreci devam eden, antiinflamatuvar ilaçlar olarak adlandirilan spreyler, eklem-kas agrisi tedavisinde kullanilan jel ve merhem gibi topikal ilaçlar, çocuklarin dis çikarma döneminde kullanilan agri kesici topikal ilaçlarin geri ödeme kapsamina alinmamalari kararlastirildi.

Bu gruplarda yapilacak ilaç geri ödeme basvurulari da degerlendirmeye alinmayacak.

Es deger ilaçlara ödenecek bedellerin belirlenmesinde uygulanan taban birim fiyat uygulamasi yüzde 10'dan yüzde 5'e düsürüldü.

Öte yandan, tebligdeki degisiklikle ortodontik dis tedavileri ile yüzde 40 ve üzerinde engelli kisiler hariç, özel saglik hizmeti sunuculari ile kurumla sözlesmesi olmayan resmi saglik hizmeti sunucularindaki dis ünitelerinde yapilan agiz ve dis sagligina iliskin tedaviler Kurumca ödenmeyecek.

Kaynak: AA