Marmara, Ege, Karadeniz Ile Antalya Için Saganak Uyarisi

ANKARA – Marmara'nin batisi, Ege'nin iç kesimleri, Orta ve Dogu Karadeniz kiyilari, Sinop ve Ardahan ile Antalya'nin iç kesimleri ve Orta Toroslar bölgesinde saganak ve gök gürültülü saganak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, Türkiye’nin kuzey, iç ve bati kesimlerinin parçali, yer yer çok bulutlu, Marmara'nin batisi, Ege'nin iç kesimleri, Orta ve Dogu Karadeniz kiyilari, Sinop ve Ardahan ile Antalya'nin iç kesimleri ve Orta Toroslar bölgesinin saganak ve gök gürültülü saganak, diger yerlerin az bulutlu ve açik geçecegi tahmin ediliyor.

Hava sicakliginin kuzey ve iç kesimlerde mevsim normalleri civarinda, güneydogu kesimlerde mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde seyredecegi öngörülüyor.

Rüzgarin da genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz kiyilari ile Güneydogu Anadolu'da bati ve güneybatili yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Marmara, Kuzey Ege kiyilari ve Bati Karadeniz kiyilarinda ise kuzey ve kuzeydogulu yönlerden kuvvetli, yer yer kisa süreli firtina (40-70 kilometre/saat)) seklinde esmesi öngörülen rüzgar sebebiyle agaç ve direk devrilmesi, çati uçmasi ve ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekiyor.

Denizlerde ise Bati Karadeniz, Marmara, Kuzey Ege ve Akdeniz'de ise firtinamsi rüzgar bekleniyor.

Kaynak: AA