Mardin'de 112 Acil Çagri Hattina Agustosta 788 Bin 970 Asilsiz Ihbar Yapildi

Acil Çagri Hizmetleri Il Koordinasyon Toplantisi Vali Mahmut Demirtas baskanliginda gerçeklestirildi.



Valilik Dara Toplanti Salonunda gerçeklestirilen toplantida, Acil Çagri Merkezi Müdürü Hülya Karaboga, kurumun çalismalari, personel durumu, teknik konular, çagri istatistikleri, karsilasilan sorunlar ve çözüm önerileri hakkinda sunum yapti.

112 Acil Çagri hattini gereksiz yere mesgul eden ve asilsiz ihbarda bulunanlara yönelik cezai yaptirimlarin uygulandigi belirtilen toplantida, agustosta merkeze gelen 915 bin 539 çagridan 788 bin 970'inin asilsiz çagri oldugu kaydedildi.

Asilsiz çagri yapilmamasi konusunda duyarlilik beklediklerini dile getiren Demirtas, "Yapilan her asilsiz çagri yardima ihtiyaci olan bir vatandasimiza ulasilmamasi demektir. Asilsiz çagrilar hem yardima ihtiyaç duyan vatandasa ulasmayi engelliyor hem de saglik, itfaiye ve güvenlik güçlerimizin isini zorlastiriyor. Her asilsiz çagrinin bir cani tehlikeye attigi unutulmamalidir." ifadesini kullandi.

Toplantiya, Vali Yardimcisi Gürsel Temurci, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Coskun Sel, Emniyet Müdür Vekili Cihangir Sagiroglu, Il Saglik Müdürü Saffet Yavuz, AFAD Il Müdürü Davut Esen, Orman Isletme Müdürü Siyamet Kaya ve Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Abdullah Yenigün ile diger ilgililerin katildi.

Kaynak: AA