Kudüs Seriyyeleri, Filistinli Tutuklulara Zarar Vermemesi Konusunda Israil'i Uyardi

Islami Cihad Hareketinin askeri kanadi Kudüs Seriyyeleri, Filistinli 6 tutuklunun yüksek güvenlikli Gilboa Hapishanesi'nden tünel kazarak kaçmasinin ardindan, hapishanelerdeki Filistinlilere zarar vermemesi konusunda Israil'i uyardi.

Kudüs Seriyyeleri mensubu bir grup silahli, isgal altindaki Bati Seria'nin kuzeyindeki Cenin Kampi'nda bir basin toplantisi düzenleyerek, Seriyyeler adina yapilan yazili açiklamayi okudu.

Açiklamada, "Kudüs Seriyyeleri olarak, özgürlük sövalyelerini özgürlüklerinden dolayi kutluyoruz, onlarin destekçisi ve yardimcisiyiz, onlari korumakta ve savunmakta bir an bile tereddüt etmeyecegiz." ifadesine yer verildi.

Hapishanelerde yasananlarin yakindan takip edildigi belirtilen açiklamada, hapishanelerdeki Filistinlilere zarar vermemesi ve intikam almamasi konusunda Israil'e uyarida bulunuldu.

- Ne olmustu?

Filistinli 6 tutuklu 6 Eylül sabahi, Israil'in kuzeyinde yer alan yüksek güvenlikli Gilboa Hapishanesi'nden tünel kazarak kaçmisti.

Israil Kamu Yayin Kurulusu (KAN), Fetih Hareketi'nin silahli kanadi El-Aksa Sehitleri üyesi Zekeriya ez-Zebidi ile Islami Cihad Hareketi mensubu Yakub Nufeyat, Muhammed Kasim el-Arida, Yakub Mahmud Kadri, Eyhem Fuad Kemamci, Mahmud Abdullah el-Arida'nin cezaevinde ayni kogusta kaldiklarini ve 10 metrelik bir tünel kazdiklarini bildirmisti.

Gilboa Hapishanesi'nin Israil'deki yüksek güvenlikli hapishanelerden biri oldugu, Irlandali uzmanlarin gözetiminde insa ettirilerek 2004'te açildigi ifade edildi.

Kaynak: AA