Kirsehir Valisi Akin Okullarda Inceleme Yapti

Kirsehir Valisi Ibrahim Akin'in, yeni egitim ögretim yili nedeniyle okullari ziyaret ettigi bildirildi.

Kirsehir Valiliginden yapilan yazili açiklamaya göre, Akin, Prof. Dr. Erol Güngör Ilkokulu ile Kirsehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde incelemelerde bulundu.

Il Milli Egitim Müdürü Metin Alpaslan'in da katildigi ziyarette okul müdürü Ihsan Firat Karagüllü'den bilgi alan Vali Akin, siniflari gezerek ögrencilerle sohbet etti.

Çocuklarin egitim sürecinde elde edecegi kazanimlarin gelecege yön verecegini belirten Akin, egitim kalitesinin yükseltilmesi amaciyla devletin tüm imkanlarini seferber ettigini vurguladi.

Yeni tip koronavirüs salginindan en çok etkilenen alanlarin basinda egitim kurumlarinin geldigine isaret eden Vali Akin, sunlari kaydetti:

"Toplum sagligini korumak amaciyla geçtigimiz egitim yilinda yüz yüze egitime ara verilmis, uzaktan egitim yoluyla bu süreç tamamlanmisti. Devletimiz tarafindan bu yil alinan karar ile ögrencilerimiz yeniden okuluna ve ögretmenlerine kavustu. Okullarimizda belirlenen tedbirlere uyarak yeni egitim yilini kesintisiz bir sekilde tamamlayacagimiza inaniyorum. Yeni egitim döneminin ögrencilerimize, egitim camiasina ve ülkemize hayirlar getirmesini diliyorum."

Kirsehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini de ziyaret eden Vali Akin, okul müdürü Turan Altiok'tan bilgi aldiktan sonra okulda düzenlenen Il Milli Egitim Danisma Komisyonu Toplantisi'na baskanlik etti.

Kaynak: AA