Isviçre'de Kapali Alanlara Giris Için 'Kovid-19 Durum Sertifikasi' Gösterilmesi Zorunlu Hale Geldi

Isviçre'de federal hükümet, hastaneler üzerinde baskiyi azaltmak için 13 Eylül'den itibaren restoran, bar, müze ve spor merkezleri gibi kapali alanlara giriste "yeni tip koronavirüs (Kovid-19) durum sertifikasi" gösterilmesini zorunlu kildi.

Nüfusu 8,6 milyon olan ülkede Federal Saglik Dairesinin (BAG) verilerine göre son 24 saatte 3 bin 550 kiside Kovid-19 vakasi tespit edildi ve 7 kisi hayatini kaybetti.

Vaka sayilarinin son haftalarda tirmanisa geçmesi üzerine federal hükümet ülke genelinde, Kovid-19 kurallarini güncelledi.

Buna göre, 13 Eylül'den itibaren restoran, bar, müze ve spor merkezleri gibi kapali alanlara giriste "Kovid-19 durum sertifikasi" gösterilmesi zorunlu hale geldi.

Geçerli bir Isviçre asi sertifikasi için asi kaniti, enfeksiyondan iyilesme veya negatif test sonucu gerekiyor.

- Sertifika için yas siniri 16

Hükümetin aldigi karara göre, ülkedeki isverenler ve üniversiteler de çalisanlarindan ve ögrencilerinden Kovid-19 asi sertifikasi isteyebilecek.

Isviçre'de asi sertifikasi gece kulüplerinde ve genis çapli etkinliklerde halen yürürlükte.

Kovid-19 asi sertifikasi 16 yasindan büyükler için geçerli olacak ve uygulama 24 Ocak 2022'ye kadar sürecek.

Öte yandan, Isviçre Saglik Bakani Alain Berset, baskent Bern'de düzenledigi basin toplantisinda, salginin ülkesinde ciddiyetini korudugunu belirterek, tam kapanmadan kaçinmak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarini bildirdi.

BAG verilerine göre, Isviçre ve Lihtenstayn'da bugüne kadar 10 bin 544 kisi salgin nedeniyle yasamini yitirdi.

Kaynak: AA