Guatemalali Sanatçi Valdiviezo'nun Resim Sergisi Ankara'da Açildi

Serginin açilisina Güney Kore, Paraguay, Meksika, Arjantin, Sili, El Salvador, Peru ve Panama büyükelçileri katildi.

Guatemala'nin Ankara Büyükelçisi Jairo David Estrada Barrios, "Bu yil Osmanli Imparatorlugu ile 1874'te kurulan Guatemala ile Türkiye arasindaki diplomatik iliskilerin 147. yilini kutluyoruz." dedi.

Guatemalali sanatçi Fernando Valdiviezo'nun Türk Lirasi banknotlarinda yer alan sahsiyetleri orijinal banknotun esere entegre edilmesi teknigiyle tasvir ettigi resim sergisi açildi.

Büyükelçi Barrios, açilista yaptigi konusmada, sergide, Guatemalali sanatçinin 7 çizimde, Türk Lirasi banknotlarinda yer alan her bir sahsiyeti, orijinal banknotun esere entegre edilmesi teknigiyle tasvir ettigini belirtti.

Barrios, günümüz Türkiye'sini bu sekilde en iyi biçimde anlatmaya çalisan bu sergiye "Yasayan Semboloji" adi verildigini söyledi.

Büyükelçi, "Neden Türk Lirasi ile tasarlanmis eserler seçtigimizi merak ediyor olabilirsiniz. Guatemala hükümetinin, Disisleri Bakanligi araciligiyla, Guatemala ile Türkiye arasindaki iliskilerin güçlendirilmesine olanak saglayan bir ifade olan 'Kültürel Diplomasi'yi destekledigini belirtmeliyim. Bir önceki soruya yanit olarak da Türk Lirasini seçtik çünkü bu yil Osmanli Imparatorlugu ile 1874'te kurulan, Guatemala ile Türkiye arasindaki diplomatik iliskilerin 147. yilini kutluyoruz." ifadelerini kullandi.

Valdiviezo'nun 1962 yilinda Guatemala'da dogdugunu aktaran Barrios, sanatçinin hem Guatemala'da hem de Kosta Rika'da seçkin ögretmenlerle çesitli kurslara ve atölye çalismalarina katildigini, 1983'ten bu yana çok sayida ulusal ve uluslararasi karma sergiye katildigini ve çesitli sanat ve grafik tasarim yarismalarinda jüri üyeligi yaptigini kaydetti.

Barrios, sanatçinin çesitli ödüllere layik görüldügünü ve simdiye kadar Guatemala'nin yani sira Kosta Rika, Nikaragua, Hollanda ve Fransa'nin farkli yerlerinde 25'ten fazla kisisel sergi gerçeklestirdigini belirtti.

Sergiye, Güney Kore, Paraguay, Meksika, Arjantin, Sili, El Salvador, Peru ve Panama büyükelçileri katildi.

Atakule Botanik Kat'taki sergi, 12 Eylül'e kadar sanatseverlerce ziyaret edilebilecek.
Kaynak: AA